Szilveszteri túra Tatán, a vizek városában!

Sétálj együtt a vizek városában, Tatán, az év utolsó napján a WWF Panda Klubbal, ahol megismerhetjük, hogyan kapcsolódik egymásba a természet és egy város társadalma, gazdasága.

Bejárjuk „Tóváros” egyik legszebb részészét, a szépen gondozott Angolkertet, amely magába ölei a 17 hektár területű Cseke tavat is. Ide Angolpark, Tata. Fotó: Bálint Györgytelepítették Magyarország első szomorúfűzfáját, amelyet még Kazinczy is látott, mikor az Esterházyakat látogatta meg. Óriás jegenyéket, platánokat és mocsárciprusokat látunk majd, és dankasirályokkal, tőkésrécékkel is találkozhatunk a 8 kilométeres séta során.
Megnézzük a forrásmészkőből épült formás török mecsetet, a római- és középkori faragványokat, és a vízimalmot is.

Túravezető: Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója.

Gyülekezés és indulás: 2007. december 31, hétfő, 10.00 órakor Tatán. A Vár Öreg-tó felőli mellvédjétől indulunk, és ide érkezünk vissza 14 óra körül.

Cseke-tó, fekvő platán. Fotó: Bálint GyörgyA túra útvonala: Vár –  Várárok – Cifra malom – Kapucinus templom – Harangláb  – Erzsébet tér – Cseke tó  – Mocsár ciprusok – Olimpiai edzőtábor – Angol kert – Kávéház – Miklós malom – Öreg-tó, Vágóhíd – Cifra malom – Vár.

Javasolt felszerelés: Városi túra lesz. Nagy kiterjedésű parkokban, sétányokon gyalogolunk. Réteges, meleg öltözködés ajánlott. Kesztyű, sapka és sál is kell. Kekszet, csokit, egy kis teát érdemes bekészíteni. Akinek van túrabotja, hozza magával. Egy kicsit gyakoroljuk a „north walking” gyaloglási technikát is.

Megközelítés: Tata jól megközelíthető vonattal. A vasútállomásról induló 1-es számú buszról a vidéki buszpályaudvarnál kell leszállni, ami közvetlenül a vár közelében van. Gépkocsival a város M1-es autópályáról a Tata lehajtónál érhető el.

Kérjük, hogy a túra végeztével 500 Ft adománnyal segítse a WWF Magyarország természetvédelmi munkáját. Köszönjük!

A következő WWF Panda Klub természetismereti túra január 12-én, szombaton a Budai-hegységben lesz.

Fotók Palánták Program KirándulásWWF Nagy Ugrás 2015Kolontár - egy évvel később