Természetes Vízmegtartó Megoldások

A projekt átfogó célkitűzése, hogy javítsa a legsérülékenyebb magyarországi önkormányzatok éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességét, a klímaváltozásból fakadó kockázatok csökkentésével. E célból a pályázat során az önkormányzatok megismerik, tesztelik és elősegítik a fenntartható ökoszisztéma-alapú vízgazdálkodási megközelítéseknek és a természetes vízmegtartó megoldásoknak a helyi szintű környezet-gazdálkodási stratégiákba, valamint az önkormányzat területrendezési tervezési gyakorlatába történő beépülését, integrálását.

Cél a helyi (települési és megyei) önkormányzatok döntéshozóinak, szakembereinek, valamint a gazdasági szereplők figyelmének felhívása és tudásának bővítése a klímaváltozás hatásairól és a természetes vízmegtartást segítő megoldásokról, mint hatékony eszközökről az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képesség fejlesztéséhez. Az Európában alkalmazott természetes vízmegtartó intézkedések (Natural Water Retention Measures, a továbbiakban: NWRM) adaptálása és elterjesztése a magyar célcsoport körében.

Fotók TetraPak kiállításNagy Ugrás 2017 - HerendPalánták Program