Tevékenységünk

Klímaváltozás

Most még van lehetőségünk, hogy változtassunk a jövőnkön. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozás jelentőségére, és arra, hogy természeti értékeink megőrzése nem tűr halasztást.

Erdők

A WWF kiemelten támogatja a vágásterülettel nem járó, ún. folyamatos borítást biztosító erdőgazdálkodás (szálalás, szálaló üzemmód) elterjedését. Szorgalmazzuk, hogy a védett erdők egy részében egyáltalán ne legyen gazdálkodás, hanem a természetes folyamatok alakítsák a tájat. Támogatjuk a kárpáti őserdők védelmét, és igyekszünk segíteni abban, hogy a hiúzok visszatérhessenek hazánkba.

Vizeink

Az álló- és folyóvizek kiemelkedő természeti értéket képviselnek fajgazdagságukkal és változatosságukkal Magyarországon.

Fajok

Fajvédelmi programjaink legtöbbször terepi munkát jelentenek, szakértőinkkel együtt felméréseket, megfigyeléseket végzünk.

Környezeti nevelés

Környezeti nevelés programjaink során arra törekszünk, hogy a legkisebb gyerekektől a nagyobbacska lurkókig minden korosztályhoz érdekesen és informatívan juttassuk el a környezettudatos élet fontosságának üzenetét.

Fotók Kolontár - egy évvel későbbŐszi erdei kirándulás a Zöld GenerációvalCsarna-völgy - terepbejárás