Túra az Örségben

A túrázó kedvűeknek bemutatják az Őrség természeti és építészeti értékeit. Megismerkedhetnek a fenyőelegyes tölgyesekkel, megtudhatják, milyen élővilága van a csarabos erdőszegélyeknek, száraz gyepeknek, a kaszáló-gyümölcsösöknek. A szalafői faluséta során látogatás teszünk a csörgőszeri Jakosa-portára, ahol a hagyományos tökmagolaj-készítés fortélyaival ismerkedhet meg a látogató. Megtekintjük a Pityerszeren található Őrségi Népi Műemlékegyüttest is, és bejárjuk a népi építészet egyedi értékeit megőrző Felsőszert.

Túravezető: Márkus Ferenc az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója

Fotó: Őrségi Nemzeti Park IgazgatóságGyülekezés és indulás:2008. május 2. 10:00. Szalafő-Templomszer, a református templom elotti tér. (Parkolóhely rendelkezésre áll) Ide érkezünk vissza 14:00 körül.

Táv: 8,5 km

Fotó: Őrségi Nemzeti Park IgazgatóságA túra útvonala: Szalafő központ, Templomszer - Csörgőszer - Körtike tanösvény - Pityerszer - Felsőszer - Templomszer

A részvétel ingyenes, az Őrségi Népi Műemlékegyüttes a túra résztvevői számára fél áron látogatható.

A túrára mindenkit sok szeretettel várunk!

Fotók Magyar Természet Napja 2016Nyíregyháza WWF Föld Órája cím átadásFöld Órája 2016