Víz keretirányelv

Az Európai Unió 2000-ben új keretet adott az édesvizek kezelésének, ami egyben teljesen újszerű ökológiai és vízgyűjtő szemléletet jelent. A Víz Keretirányelv (VKI) célja, hogy megőrizzük a folyók, patakok, tavak és felszín alatti vizek állapotát, és ahol kell, ott az ökológiai és mennyiségi állapotot javítsuk.

pic

WWF és a VKI

A WWF nemzetközi és hazai szintéren is részt vesz a VKI bevezetésében. A Duna teljes vízgyűjtő-területének vízgazdálkodási tervezésében a magyar WWF iroda is hozzájárult WWF Duna–Kárpát Programiroda munkájához. Hazánkban a tervek társadalmi vitájának koordinációjában vettünk részt, továbbá szakértői szinten képviseltük a természetvédelem érdekeit a tervezés során.

Fotók Csarna-völgy - terepbejárásWWF Nagy Ugrás 2015Önkéntes nap 2012.06.08