Vizeink

Európa vizesélőhelyeinek nagyja eltűnt

2017.02.02.

Budapest, 2016. február 2 – Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. A WWF adatai szerint az emberi tevékenység miatt Európában a vizesélőhelyek mintegy kétharmada már elpusztult, globálisan pedig 87%-uk eltűnt. Vizesélőhelyeink hiánya nagyban megnöveli a társadalom sérülékenységét a szélsőséges természeti hatásokkal szemben.

Doñana mégis esélyt kapott a túlélésre

2016.12.05.

A spanyol kormány nyilvánosságra hozta az UNESCO Világörökségi Bizottságának leadott jelentését, melyben kötelezettséget vállalt a Guadalquivir folyón zajló kavicskitermelés leállítására. A jelek szerint mégis hatásos volt a WWF mozgósító kampánya!

Doñana elveszett?

2016.12.01.

December 1-jével jött el az UNESCO által meghatározott határidő, ameddig Spanyolországnak jeleznie kell, hogy mit szándékozik tenni a világörökségi listán szereplő Doñana Nemzeti Park megmentéséért. A kormányzat nem tett semmit.

Zárul a Budapesti Víz Világtalálkozó

2016.11.30.

Zárul a Budapesti Víz Világtalálkozó. Miközben a globális előrejelzések szerint másfél évtizeden belül 40%-os vízhiánnyal kell szembenéznünk, itthon a vízgazdálkodási rendszer alapvető iránya még mindig a folyóinkon érkező víz minél gyorsabb levezetése és a vízhiányos területeken az öntözésen alapuló gazdálkodás fejlesztése.

Nem fúrnak Belize-ben!

2016.10.21.

A WWF hálózatán keresztül ezekben a percekben érkezett meg a híre annak, hogy a két nappal ezelőtt indított petíciós kampánynak köszönhetően Belize kormánya ma bejelentette, hogy egyelőre felgüggeszti a szeizmikus tesztelés előkészítését a tengeri világörökségi helyszín közelében.

Olajfúrás Belize-ben?

2016.10.19.

A Karib-tenger partján fekvő Belize hétfőn jelentette be szándékát, miszerint tengeri területein olajfúrásokat kezd. A WWF és partnerei arra figyelmeztetnek, hogy a mélytengeri olajtartalékok felkutatását szolgáló szeizmikus tesztelés, ami már most csütörtökön megkezdődne, felbecsülhetetlen károkat okozna a tengeri élővilág és az itt élő emberek számára.

Eltűnhet a Doñana Nemzeti Park

2016.09.15.

A WWF friss jelentése szerint az UNESCO Veszélyeztetett Világörökségi Helyszínek Listájára kerülhet a nagy múltú, dél-spanyolországi Doñana Nemzeti Park. A védett terület, amelynek alapításában a WWF aktív szerepet játszott, 170 000 ember megélhetését biztosítja, és az európai vándormadarak kiemelt pihenőhelye, ám a vizesélőhely fennmaradása veszélybe került.

Fotók TetraPak kiállításTerepi nap és vízibivaly-hajtás Tiszatarjánban25 éves a WWF Magyarország