Vizeink

Európa vizesélőhelyeinek nagyja eltűnt

2017.02.02.

Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. A WWF adatai szerint az emberi tevékenység miatt Európában a vizesélőhelyek mintegy kétharmada már elpusztult, globálisan pedig 87%-uk eltűnt. Vizesélőhelyeink hiánya nagyban megnöveli a társadalom sérülékenységét a szélsőséges természeti hatásokkal szemben.

Doñana mégis esélyt kapott a túlélésre

2016.12.05.

A spanyol kormány nyilvánosságra hozta az UNESCO Világörökségi Bizottságának leadott jelentését, melyben kötelezettséget vállalt a Guadalquivir folyón zajló kavicskitermelés leállítására. A jelek szerint mégis hatásos volt a WWF mozgósító kampánya!

Doñana elveszett?

2016.12.01.

December 1-jével jött el az UNESCO által meghatározott határidő, ameddig Spanyolországnak jeleznie kell, hogy mit szándékozik tenni a világörökségi listán szereplő Doñana Nemzeti Park megmentéséért. A kormányzat nem tett semmit.

Zárul a Budapesti Víz Világtalálkozó

2016.11.30.

Zárul a Budapesti Víz Világtalálkozó. Miközben a globális előrejelzések szerint másfél évtizeden belül 40%-os vízhiánnyal kell szembenéznünk, itthon a vízgazdálkodási rendszer alapvető iránya még mindig a folyóinkon érkező víz minél gyorsabb levezetése és a vízhiányos területeken az öntözésen alapuló gazdálkodás fejlesztése.

Fotók Üzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012Madárbarát munkahelyPalánták Program

Tovább a honlapra