Nem fúrnak Belize-ben!

A WWF hálózatán keresztül ezekben a percekben érkezett meg a híre annak, hogy a két nappal ezelőtt indított petíciós kampánynak köszönhetően Belize kormánya ma bejelentette, hogy egyelőre felgüggeszti a szeizmikus tesztelés előkészítését a tengeri világörökségi helyszín közelében.

Az északi félteke legnagyobb kiterjedésű korallzátonya megmenekült a mélytengeri próbafúrásoktól, miután a Belize-i kormány a civil lakosság, a társadalmi és természetvédelmi szervezetek összehangolt tiltakozó akcióját követően ma visszavonta ezirányú terveit.

A WWF üdvözli a Belize-i kormány döntését, amellyel haladéktalanul leállíttatta a próbafúrások előkészítését és nyitott a további, szakértői konzultációra. Ugyanakkor mindaddig, amíg törvényi erőre nem emelkedik a mélytengeri szeizmikus tevékenységek teljes tiltása a régióban - a világörökségi helyszín fenyegetettsége is fennáll.

Előzmény: Olajfúrás Belize-ben?

Fotók Csarna-völgy - terepbejárásBemutatkozott a Zöld Generáció ProgramMecseki erdők mélyén

Tovább a honlapra