Ugorjunk együtt Gödön!

Európa vasárnap nagyot ugrik! Idén édesvizeink a segítségünket kérik! Hallassuk a hangunkat és csobbanjuk együtt vizink jövőjéért!

Gyere és ugorj velünk július 8-án vasárnap Gödön a központi eseményen!

Az esemény helyszíne: a gödi felső Duna-part
Időpontja: 2018. 07. 08., 13 órától

Részletes program
A nap során 13.00 és 18.00 között színes programokkal várjuk a résztvevőket a Boldogságcseppek Alapítvány és a Gödi Anyák Angyalai szervezésében!
13.00 – Parttisztítás
14.00 - 15.00 között - Vizi rendészet előadása a biztonságos fürdőzésről és hajózásról, továbbá SUP álló szörf próba és sárkányhajózás
14.30 - Hivatalos megnyitó, melyen Markó János polgármester, Jakab Júlia környezetvédelmi előadó és Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője köszönti a résztvevőket
15.00 - Nagy Ugrás, a megfestett kavicsokkal kacsázás és „tekeredés”*, visszaszámol Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó
15.15 -  Saját készítésű papírhajók vízre bocsájtása
15.30 - Hangtálazás
16.00 - Családi vetélkedők
17.00 - Vizes palackos gerinctorna
17.30 – Sorsolás, majd gitárest
* Tekeredés: A kakaós csiga őse, amely tekerge névre hallgatott, egy gödi pék ötlete nyomán készült. Ennek egyedi alakját fogjuk emberekből megformázni.

A rendezvény ideje alatt folyamatosan:
•    a regisztrált résztvevők részére 10% kedvezményt ad a Dunakaland Kalandpark
•    a Léleklánc Alapítvány környezet-, és állatvédelmi tanácsadása látogatható
•    csillámtetoválás a gyerekeknek
•    a kézműves sarokban papírhajó készítés
•    a WWF sátrában a Panda bolt mellett környezeti nevelő játékok, kvíz és kavicsfestés
A rendezvényt színesítik: Nick Árpád Guiness rekorder Erőművész, Suba Róbert paralimpikon, Kammarer Zoltán kajakozó.

A Nagy Ugrásról

A Big Jump, azaz a Nagy Ugrásnak keresztelt európai program a folyók, a mellékágak, a holtágak és a vizes élőhelyek rossz állapotára, a folyó és az emberek közötti kapcsolat megszakadására kívánja felhívni a figyelmet. Ennek keretében 2005-ben 22 ország 31 folyójába ugrottak be az emberek egyazon pillanatban. Akkor  250 000 ember csatlakozott, és ugrott vízbe Európa-szerte! Azóta is évről évre július második vasárnapján délután háromkor többszázezren fejezik ki a Nagy Ugrással, hogy fontos számukra édesvizeik jövője.

Idén a WWF Magyarország kihívást indított, és 13 nevező jelentkezett saját programmal. Ezekről bővebben itt olvashatsz.

Fotók Duna NapFöld Órája 2016WWF Zöld generáció önkéntes nap 2015.12.12.