Vizeink

Fókuszban a Tisza természeti értékei

2018.07.16.

A WWF Magyarország és az MTA gondolatébresztő műhelytalálkozót tartott a Tisza hazai szakaszának biológiai sokféleségének megóvásáról, melyen 10 hazai intézmény 25 szakembere vett részt. Megjelentek az akadémiai kutatóhelyek, egyetemi tanszékek és a nemzeti park igazgatóságok, valamint a privát szféra kutatói is.

Nagyot ugrott tegnap Európa!

2018.07.10.

Európaszerte több mint 160 Nagy Ugrás esemény zajlott tegnap 18 ország részvételével. Magyarország 9 helyszínen ugrott vízbe, Budapesten pedig kavicsfestéssel és -dobással ünnepelték éltető vizeinket.

Ugorjunk együtt Gödön!

2018.07.05.

Európa vasárnap nagyot ugrik! Idén édesvizeink a segítségünket kérik! Hallassuk a hangunkat és csobbanjuk együtt vizink jövőjéért!

Vizeink fele sem egészséges!

2018.07.03.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint vizeink állapota lehangoló: jelenleg az európai felszíni vizek csupán 40%-a egészséges, Magyarország vizeinek pedig kevesebb mint 20%-a van jó ökológiai állapotban. A WWF arra figyelmeztet, hogy vizeink romló állapota hatalmas károkat okoz.

Kihirdettük a Nagy Ugrás nyertesét!

2018.06.28.

Szoros verseny alakult ki a WWF Nagy Ugrás pályázói között, hiszen mindenki ötletes, szórakoztató és egyben a vizeink védelmét hangsúlyozó programtervvel jelentkezett. Ám végül megszületett a döntés: az idei nyertes Göd, vagyis a WWF Magyarország is itt tartja hivatalos Nagy Ugrását!

Mutasd meg, hogy törődsz a vizeinkkel!

2018.06.18.

Pusztuló élővilág a folyószabályozások és vízerőművek következtében, időszakos szennyezések, intenzív mezőgazdaság az ártereken – csak néhány azon veszélyek közül, amelyek bolygónk folyóira és természetes vizeire leselkedik a mai napig. Július 8-án lesz a WWF Nagy Ugrás, amire meghosszabbított határidő mellett még egy hétig bárki jelentkezhet!

Idén is WWF Nagy Ugrás!

2018.05.16.

Már több mint egy évtizede Európa-szerte fontos üzenetet közvetít a Nagy Ugrás: amellett, hogy szuper nyári program egyszerre ugrani folyóink vizébe, arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos az ember és a természet közötti harmónia újjáélesztése. A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és közösségeket, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat, és csobbanjanak együtt 2018. július 8-án délután 3 órakor!

1 2

Fotók Csarna-völgy - terepbejárásŐszi erdei kirándulás a Zöld GenerációvalErdei kirándulások 2015