Vizeink

Globális vízválság – a világ vezetői egymást és Téged is figyelmeztetnek!

2018.03.29.

A gazdasági fejlődésre, a szegénység elleni küzdelemre és a fenntartható fejlődésre az egyik legnagyobb veszélyt a vízzel kapcsolatos problémák jelentik: a vízellátás és szanitáció hiányosságai, a növekvő népesség vízigénye, az egyre intenzívebb vízhasználattal járó gazdasági növekedés, a csapadék növekvő ingadozása és a vízszenynyezés .

Víz Világnapja: 77 ezren a szabadon áramló Muráért!

2018.03.22.

Hétezer hektárnyi vizesélőhely kerülhet veszélybe, ha Szlovénia jóváhagyja a tervezett nyolc vízerőmű építését a Mura folyón. A hatások a magyarországi folyószakaszon is érezhetőek lennének. Ennek megakadályozására indítottak petíciót több mint 77 ezren írták alá, melyet a Víz Világnapján adtak át a szlovén környezetvédelmi és területfejlesztési miniszternek.

Veszélyben vannak éltető vizeink

2018.02.02.

A WWF adatai szerint a vizesélőhelyek közel 90 százaléka eltűnt. A folyók és a vizesélőhelyek megmaradt területei pedig hazánkban is veszélyben vannak, melynek következtében már számos egykor gyakori faj nem található meg Magyarországon: többek között a pelikán és a viza. Mit tehetünk?

1 2

Fotók Rupp-hegy kirándulás 2015Üzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012WWF Nagy Ugrás 2015