Vizeink

Vizeink fele sem egészséges!

2018.07.03.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint vizeink állapota lehangoló: jelenleg az európai felszíni vizek csupán 40%-a egészséges, Magyarország vizeinek pedig kevesebb mint 20%-a van jó ökológiai állapotban. A WWF arra figyelmeztet, hogy vizeink romló állapota hatalmas károkat okoz.

Kihirdettük a Nagy Ugrás nyertesét!

2018.06.28.

Szoros verseny alakult ki a WWF Nagy Ugrás pályázói között, hiszen mindenki ötletes, szórakoztató és egyben a vizeink védelmét hangsúlyozó programtervvel jelentkezett. Ám végül megszületett a döntés: az idei nyertes Göd, vagyis a WWF Magyarország is itt tartja hivatalos Nagy Ugrását!

Mutasd meg, hogy törődsz a vizeinkkel!

2018.06.18.

Pusztuló élővilág a folyószabályozások és vízerőművek következtében, időszakos szennyezések, intenzív mezőgazdaság az ártereken – csak néhány azon veszélyek közül, amelyek bolygónk folyóira és természetes vizeire leselkedik a mai napig. Július 8-án lesz a WWF Nagy Ugrás, amire meghosszabbított határidő mellett még egy hétig bárki jelentkezhet!

Idén is WWF Nagy Ugrás!

2018.05.16.

Már több mint egy évtizede Európa-szerte fontos üzenetet közvetít a Nagy Ugrás: amellett, hogy szuper nyári program egyszerre ugrani folyóink vizébe, arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos az ember és a természet közötti harmónia újjáélesztése. A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és közösségeket, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat, és csobbanjanak együtt 2018. július 8-án délután 3 órakor!

Vándorló halak

2018.04.20.

Április 21-e a Halvándorlás Világnapja – ezen a napon ünnepeljük azokat a halfajokat, amelyek hatalmas utat tesznek meg a folyókban azért, hogy szaporodjanak, ezzel is életben tartva fajukat. Sokan azonban nem érik el végső céljukat: több tízezer duzzasztógát rombolja ugyanis Európa folyóinak természetes állapotát, és blokkolja a halak vonulási útvonalát.

Célkeresztben az aszály, öntözés és vízvisszatartás

2018.04.11.

Aktív párbeszéd a Tisza mentén a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamarával és más mezőgazdasági érintettekkel a JOINTISZA projekt keretein belül. Célunk, hogy megvalósulhasson a Tisza teljes vízgyűjtőjén élő, dolgozó érintettek minél teljesebb körű bevonása a vízgyűjtő jobb állapotát célzó tervezésbe.

Globális vízválság – a világ vezetői egymást és Téged is figyelmeztetnek!

2018.03.29.

A gazdasági fejlődésre, a szegénység elleni küzdelemre és a fenntartható fejlődésre az egyik legnagyobb veszélyt a vízzel kapcsolatos problémák jelentik: a vízellátás és szanitáció hiányosságai, a növekvő népesség vízigénye, az egyre intenzívebb vízhasználattal járó gazdasági növekedés, a csapadék növekvő ingadozása és a vízszenynyezés .

Fotók Nagy Ugrás 2016Palánták Program KirándulásSzegedi túra