Örömmel jelentjük be, hogy a CEESEU projektünk keretein belül létrejött CEESEN szervezet elnyerte az Emerging Europe Awards 2022 Regional Collaboration díj első helyezését.

Az Emerging Europe küldetése, hogy előmozdítsa a fenntartható fejlődést az európai régióban, és párbeszédet folytasson annak jövőjéről. A londoni székhelyű kezdeményezés összekapcsolja a régiót és a világot – felhívják a figyelmet a régió befektetési, kereskedelmi, kulturális és turisztikai lehetőségeire, és egy globális közösséget igyekeznek minél jobban összekovácsolni. Az Emerging Europe Awards Európa legjobbjait mutatja be, és több tucat egyedi kezdeményezést, szervezetet és szakértőt díjaznak minden évben.

A CEESEN (Central Eastern European Sustainable Energy Network) szervezete jelölés és publikus szavazás útján került a legjobb három közé a Regional Collaboration (Regionális Együttműködés) kategóriában. A végső döntést szakmai zsűri hozta meg, a nyerteseket pedig a Future of Emerging Europe Summit & Awards rendezvényen hirdették ki 2022. június 23-án, Brüsszelben.
A Regionális Együttműködés kategóriába olyan Európában működő szervezetek és projektek kerülhettek be, amelyek sikeres projekteket és kezdeményezéseket valósítottak meg helyi, nemzeti, regionális és globális szinten, valamint a tudás, a tapasztalatok és a jó gyakorlatok megosztására és az együttműködés ösztönzésére koncentrálnak.

A CEESEN fő célja, hogy segítse a közép- és kelet-európai önkormányzatokat Fenntartható Energia és Klíma Akciótervek (SECAP) kidolgozásában, amelyek támogatják az energiahatékonyság növelését, a fenntartható működést, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és az éghajlatváltozáshoz való jobb alkalmazkodóképességet.

A projekt 10 különböző országból származó és különböző területeken tevékenykedő partnere odaadóan dolgozik a hálózat kiépítésén és fenntartásán, hogy lehetővé tegyék a hatékony kommunikációt és együttműködést a CEE régió fenntartható energiával foglalkozó szereplői között.

Bővebben a projektről, a partnerekről és aktuális hírekről: https://ceesen.org/

A WWF Magyarország projekten belüli helyi tevékenységeiről itt olvashat bővebben: https://wwf.hu/munkank/projektjeink/kozep-es-kelet-europai-fenntarthato-energia-halozat/