WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

2007.

2007 – egy évszám a naptárban, mely egy mozgalmas, hangsúlyos természetvédelmi kérdésekben gazdag időszakot takar a WWF életében. 

 

A világ természetvédelmi színpadán a klímaváltozás – mértékének csökkkentése, illetve a várható hatásaira való felkészülés – jelenti a kulcskérdést. Meghatározó lehet a jövő szempontjából, hogy a következő néhány évben sikerül-e a üvegházhatású gázok kibocsátás jelentős radikálisan visszafogni, és új lendület adni a megújuló energiaforrások elterjedésének.

 

A WWF Magyarország ebben vállalt szerepet klímakampányának elindításával.

 

Klímaturné”, „Elsősegélycsomag Klímaváltozás Esetére”, „Föld Órája” szavak a WWF Magyarország 2007-évi nagy sikerű klímavédelmi akcióit takarják.  

 

 

Nem kevésbé fontos feladat élővizeink védelme. A WWF 2007-ben elsősorban két legnagyobb folyónkra, a Dunára és Tiszára összpontosított. Az EU napirenden lévő Duna hajózhatóság fejlesztési koncepciója számos ökológiai veszélyt hordoz legnagyobb folyónk számára. Célunk elérni, hogy a fejlesztés a folyó ökológiai állapotának romlása nélkül valósuljon meg.

 

A Víz Keretirányelv erősítésének érdekében egy széles szakmai konzorcium keretében végrehajtottunk egy mintaértékű társadalmi bevonási folyamatot a Tisza térségében. E folyamat tanulságai révén az ország többi térségében hatékonyabb lehet majd a helyi lakosság bevonása a vízgyűjtő gazdálkodás tervezési folyamatába.  

 

 

 Az év során több alkalommal is felléptünk az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság önállóságának visszaállítása érdekében.

Új – a szálaló erdőgazdálkodást népszerűsítő - tanösvényt avattunk a Budai Hegységben.

 

  A WWF nemzetközi családjának tagjaként a hazai iroda is feladatot vállal fejlődő országok, régiók természetvédelmének fejlesztésében. 2007 kiemelkedő eredménye a Mongóliai projektünk első szakaszának lezárása,  melynek során egy mongol nemzeti parkot szereltünk fel technikai eszközökkel  - GPS, számítógépek, mobil őrtorony és megfigyelőállomások – valamint segítettük munkájuk magyar szakértők odautaztatásával.  

 

 

 2007-ben jelentősen megújult a WWF arculata. Megszépült és megötszöröződött a WWF Magazin példányszáma, új külsőt kapott honlapunk és elektronikus hírlevelünk.  E kommunikációs eszközök révén havonta mintegy 40 ezren jutnak ma már közvetlenül a WWF-től természetvédelmi hírekhez és információkhoz.