Az interneten fedeztek fel egy új rovarfajt

Amikor a malajziai Hok Ping Guek feltette néhány szépen sikerült képét a Flickr fotómegosztó portálra, nem sejtette, hogy lázba hozza a biológusokat, mivel az egyik fényképen látható rovar eddig még nem ismert fajhoz tartozik.
Az amatőr fotós a világhálón ismerősei segítségét kérte a zöld hártyásszárnyú rovar azonosításához, mivel még soha nem látott a különleges élőlényhez hasonlót. Néhány hónappal később a képet meglátta Shaun Winterton biológus, aki felkereste Gueket és együtt nyomoztak a rovar után a malajziai esőerdőben.
tartozó rovarokat ismerő szakemberek értesítettek arról, hogy ez új faj lehet. Szerencsére 2012. január 7-én ismét le tudtam fényképezni" - írta blogjában a fotós. Winterton és Guek végül a Semachrysa jade tudományos nevet adta az új fátyolka fajnak. A felfedezés körülményei meglehetősen szokatlanok, így az eset felkeltette a tudományos világ érdeklődését.

"A rovarokat jól ismerő szakemberek értesítettek arról, hogy ez új faj lehet. Szerencsére 2012. január 7-én ismét le tudtam fényképezni" - írta blogjában a fotós. Winterton és Guek végül a Semachrysa jade tudományos nevet adta az új fátyolka fajnak. A felfedezés körülményei meglehetősen szokatlanok, így az eset felkeltette a tudományos világ érdeklődését.

Fotó: Hok Ping Guek