Csatlakozz a Föld Órája kihíváshoz! A második héten a hulladékod csökkentésére buzdítunk

Négy héten keresztül – március 5. és 31. között –, hetente más-más kategóriában teszünk közzé a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi tippeket Facebook és Instagram oldalunkon, és arra kérünk mindenkit, hogy válasszák ki azokat, amelyeket a leginkább be tudnak illeszteni életükbe.

Így kis erőfeszítéssel, de mégis sokat tehetünk közvetlen környezetünkért és az egész bolygóért. Aki szeretne részt venni az akcióban, annak nincs más dolga, mint #földórája2019 hashtaggel nyilvános posztban feltölteni egy képet Facebook és/vagy Instagram oldalára arról, ahogy épp a kihívást teljesíti. A résztvevők amellett, hogy hozzájárulnak környezetük és a természet megóvásához, Lumenet energiatakarékosfényforrás -csomagot nyerhetnek. A felhívást megtalálod a www.facebook.com/wwfhungary és a www.instagram.com/wwfmagyarorszag
oldalakon is.

A második héten a hulladékcsökkentés kategóriájában vállalhatsz kihívást. Válassz alábbi tippjeink
közül vagy mutasd meg azt, te hogyan teszel a bolygónkért!

• Nejlonzacskó helyett szerezz be vászonzsákokat, használd azt bevásárláshoz!
  • Tarts magadnál saját elviteles kávés poharat és kérd abba reggeli kávéd!
  • Válassz csomagolásmentes vagy újrahasználható csomagolású termékeket! Ilyen az üveg és a papír. Az alumínium is csaknem 100%-osan újrahasznosítható, azonban ökológiai lábnyoma sokkal nagyobb. Ha teheted, járj csomagolásmentes boltba!
  •  Ne használj szívószálat! A legtöbb italnak csak dísze a műanyag szívószál, anélkül is könnyedén fogyasztható. Rendeléskor hívd fel a pincér figyelmét rá, hogy nem kéred az italodba.
  • Kérd elviteles ebédedet saját ételhordóba!
  • A szelektív hulladékgyűjtés nem elég. Hasznosítsd újra magad a szemetedet!
  • Palackos víz helyett tarts magadnál kulacsot!
  • Ami neked szemét, másnak kincs. Ne dobd ki megunt ruháid, nem használatos tárgyaid, inkább cseréld el!

A játékszabályzatot itt éred el: http://foldoraja.hu/media/WWF-FOLD-ORAJA-
2019_Jatekszabalyzat.pdf

Korábbi cikkeink a témában: