Idén is Magyar Természet Napja!

Ünnepeld velünk Te is a Magyar Természet Napját! A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország szeretettel vár minden érdeklődőt!

Dátum: 2016. május 22. (vasárnap) 10.00 -16.00 óra
Helyszín: Szent István Park, 1137 Budapest, Pozsonyi út

Szervezeteink 2014 végén aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megerősítsék a hazai természetvédelem helyzetét. Célunk az volt, hogy megalapítsuk a Magyar Természet Napját és ezzel ráirányítsuk a figyelmet a hazai természeti értékeink, valamint erőforrásaink fontosságára. A kezdeményezéshez számos szervezet, és közel 15 000 ember csatlakozott, így 2015-ben létrehoztuk a dedikált napot.

Ezzel a páratlan társadalmi összefogással bebizonyosodott, hogy a magyarok elkötelezetten és őszinte ragaszkodással állnak ki természeti értékeink és erőforrásaink védelme mellett.

A Magyar Természet Napja május 22-e lett, amikor globálisan a Biodiverzitás Világnapját ünnepeljük. A jeles napot először 2015. május 22-én, a Margit-szigeten található Holdudvarban tartotta meg a három kezdeményező szervezet.

Nézd meg az első Magyar Természet Napja esemény fotóit itt.

2016. május 22-én, a Szent István Parkban az alábbi programokkal várjuk a látogatókat:

• Csipogó Játszóház-élőhelyek és fajok bemutatása
  • Természet kincsei bemutató - madárfészkek, tojások, tollak, csontok
  • Madárbarát kert - madárbarát eszközök bemutatója, tanácsadás
  • mYnest- a természetfotós játszótér bemutatása, kipróbálása a Nádland Kft jóvoltából.
  • Rejtőzködő állatok megkeresése - játék
  • Madaras memória bajnokság
  • Élő Duna Turné interaktív társasjáték a vizes élőhelyekről és az ott élő állatvilágról
  • Állatfigurák színezése, fotófal, óriás kocka kirakó
  • Roll-up kiállítás Budapest és Magyarország természeti értékeiről
  • Kukatúra Óriástársas - A résztvevők Mimó és Csipek figuráinak bőrébe bújva az óriás társasjáték figuráivá válnak, és maguk adják meg a dobókocka kérdéseire a megfelelő választ.
  • Ökos Tódor játéktára - Hétköznapi hulladékok felhasználásával készült játékok.
  • 11.00 - 11.20 Frekot Erika - Mesés barangolások című mesekönyv sorozat első kötetének bemutatása: A mi bolyunk és más mesék
  • 11.20 - 12.00 Kalap Jakab - Madarak és Fák CD bemutatója
  • Madaras túra a Margitszigeten odúkukucskálóval (13.00 -14.30 találkozó a Margitszigeti szökőkútnál 13.00 órakor)

A szervezőkön kívül az érdeklődők találkozhatnak a Barlangkutató Társulat, az Európalánta Egyesület és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődés Egyesület programjaival.

Az eseményen való részvétel ingyenes. Mindenkit szeretettel várunk!

Korábbi anyagaink:

Magyar Természet Napja