Jegesmedve a mozivásznon

Norm az Északi - a sarkvidék egyik legismertebb állata, a jegesmedve ihlette, gyerekeknek szóló történetet hamarosan bemutatják Magyarországon is.

A hat éves kortól ajánlott, kedves animációs film középpontjában Norm, a kivételes képességekkel megáldott jegesmedve áll, aki ért és beszél az emberek nyelvén. Északi-sarki otthonában vidáman tölti mindennapjait, amíg egy eszelős ingatlanfejlesztő a fejébe nem veszi, hogy luxuslakásokat épít a jégtakaróra. Norm azonban hajthatatlan: a turistáknak semmi keresnivalója az Északi-sarkon. Felveszi hát a kesztyűt és egy csapat arasznyi, rettenthetetlen lemminggel az oldalán elindul New Yorkba, hogy egyszer és mindenkorra jegelje az üzletet.

Norm és barátai mellett Vera, az egyedülálló anyuka, az ingatlanfejlesztő marketing igazgatója – a film eredeti nyelvi változatában Heather Graham hangjával - adja az emberi tényezőt a történetbe. A színésznő szerint a „Norm az Északi” egy örömteli gyerek-barát kalandfilm, enyhén átitatva környezetvédelmi témákkal. „Ez a film egy medvéről szól, aki megtanulja, hogyan álljon ki magáért és védje meg az otthonát” - nyilatkozta Graham.

A WWF Magyarország az Északi-sark védelmének fontosságát is magában foglaló animációs film kapcsán rajzpályázatot indít iskolások számára, amely során a sarkvidék élővilágáról készült alkotásokkal lehet majd pályázni. Március 19-én pedig sor kerül egy jótékonysági vetítésre is, melyről további információt a WWF Magyarország hivatalos Facebook oldalán találsz március folyamán.

További információk a filmről: www.bigbangmedia.eu