Kapcsolódj! Lépj szintet! Élj fenntarthatóan!

Négy héten keresztül – március 5. és 31. között –, hetente más-más kategóriában teszünk közzé a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi tippeket Facebook és Instagram oldalunkon, és arra kérünk mindenkit, hogy válasszák ki azokat, amelyeket a leginkább be tudnak illeszteni életükbe. Így kis erőfeszítéssel, de mégis sokat tehetünk közvetlen környezetünkért és az egész bolygóért. Aki szeretne részt venni az akcióban, annak nincs más dolga, mint #földórája2019hashtaggel nyilvános posztban feltölteni egy képet Facebook és/vagy Instagram oldalára arról, ahogy épp a kihívást teljesíti. A felhívást megtalálod a www.facebook.com/wwfhungary és a www.instagram.com/wwfmagyarorszag oldalakon is.

Az első héten a fenntartható étkezés kategóriájában választhatunk magunknak kihívást – vagy teljesíthetjük akár az összeset.

Hogyan kezdj hozzá?

• Mérsékeld a húsfogyasztásodat! Csatlakozz például olyan kezdeményezésekhez, mint a húsmentes hétfő, vagy korlátozd heti húsfogyasztásodat heti 1-2 alkalomra!

• Csak pálmaolajmentes élelmiszert vásárolj! A pálmaolaj félkész ételekben gyakran előfordul, mindig nézd meg az összetevőket!

• Törekedj rá, hogy olyan szezonális alapanyagokat használj a konyhádban, amelyek az adott időszakban természetes állapotban is megteremnek, vagy megfelelő tárolással, technikákkal hónapokig elállnak.

• Szerezd be alapanyagaidat helyi termelőktől, minél közelebbről!

• Tájékozódj, mielőtt éttermet választasz! Válassz olyan fenntartható vendéglátóhelyek közül, akik törekszenek a környezeti terhelésük csökkentésére! (https://gasztrohos.hu/fenntarthato-vendeglatohelyek/)

• Törekedj arra, hogy ne hagyj ételmaradékot, mindenből annyit főzz, ami vélhetően el fog fogyni! Ha megmaradt a vasárnapi ebédből, használd fel kreatívan másnap!

• Ne csak a legszebb, szimmetrikus gyümölcsöket és zöldségeket vedd meg! Ha kicsit hibás, girbegurba darabokat választasz, az is ugyanolyan finom, megvásárlásával viszont csökkented az élelmiszer-pazarlást!

A kihíváshoz csatlakozók között 400 db Lumenet energiatakarékosfényforrás -csomagot sorsolunk ki, amelynek tartalma 6 db 60 wattos izzó kiváltására alkalmas E27 LED fényforrás. A kihíváshoz akár több fotóval is csatlakozhatsz, minél több tippet teljesítesz, annál több esélyed van nyerni!

A játékszabályzatot itt éred el: Játékszabályzat