WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Kisalföld Velencéje

A tél utolsó szombatján, február 23-án Győrbe, három folyó találkozásához hívjuk a WWF Panda Klub természetismereti túra résztvevőit.

 

A Mosoni-Duna, Rába és Rábca torkolatánál a vízi belvárosból indulunk. Mindig víz közelben gyalogolunk majd és sok kis hídon kelünk át. Hattyúk, szárcsák, kisvöcskök, dankasirályok várhatnak a Püspökvárnál.

 

Megnézzük a barokk Bécsi kapu téren a Karmelita templom szomszédságában az 1903-ban létesített, de modern technikával felszerelt vízrajzi távmérő állomást is. A városból kiruccanunk egy ártéri erdőbe, bejárjuk a Püspök- erdőt is. Először vízparti sétányon, majd stabil árvízvédelmi töltésen gyalogolunk.  Ellenőrizzük, élnek-e hódok Győrben, rágtak-e fákat? Azonosítjuk a természet kora tavaszi jeleit. Keressük, fakadnak-e már a füzek rügyei, a barkák?

 

Túravezető: Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója

  

Táv: 10 km.

 

Gyülekezés és indulás: 2008. február 23, szombat, 10.00 óra. Győrben, a Dunakapu téren, a Kossuth híd előterében.  Ide is érkezünk vissza 14-15 óra körül. Ez a belvárosi helyszín minden városi térképen jelzett, 20 perc ütemes sétával elérhető a vasútállomástól.

 

Megközelítés: Győr kényelmesen megközelíthető vonattal, több irányból autóbusszal is.
Budapest felöl 9.25-kor érkezik gyorsvonat Győrbe. A vasútállomásról húsz perc alatt érünk a hídfőig, ami közvetlenül a vár közelében van. Gépkocsival érkezők a híd alatt találnak ingyenes parkolót.

  

  

  

  

A túra útvonala: Dunakapu tér - Mosoni-Duna - Püspökvár - Rába - Bécsi kapu tér – Sziget – Bercsényi liget – Aranypart – Rábca – Püspök-erdő – Holt-Mosoni-Duna - Kossuth híd.
 

 

Javasolt felszerelés: Győrben mindig fúj a szél! Sapka, sál nélkül hamar kellemetlenül érezhetjük magunkat. Városias terepen, jól kiépített árvízvédelmi töltés tetején és városi sétányokon gyalogolunk, ami akár vizes vagy havas is lehet. A Győri Keksz termékeit a helyszínen is megvásárolhatjuk, azonban egy kis teát célszerű hozni.

 

 

Tipp túra utánra: Érdemes megtekinteni Szent László Hermáját a Püspökvári templomban.
Nagyon finom halászlé kapható a Matróz csárdában.

 

 

Kérjük, hogy a túra végeztével 500 Ft adománnyal segítse a WWF Magyarország természetvédelmi munkáját. Köszönjük! 

 

 

A következő WWF Panda Klub túra 2008. március elsején, szombaton a Budai-hegységben lesz.