WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Minden eddiginél erőteljesebb Föld Órája volt az idei

Fotó: Merle IstvánHelyi idő szerint pontban 20:30-kor, a Müpában történt ünnepélyes lekapcsolást követően kihúnytak Budapest fényei, miközben a világ 178 országának több mint 10000 helyszínén söpört végig a világ lagnagyobb éghajlatvédelmi civil összefogása. A hazai központi eseményen a fenntartható innovációkat és a WWF Zöld Generációt ünnepelték. A WWF Magyarország a Föld Órája alkalmából a hazai vállalatok felelősségére figyelmeztet.

„Az éghajlatváltozás korunk legégetőbb emberi kihívása. Minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy a jövő nemzedékei számára élhetővé tegyük a Földet. Ehhez a munkához mindannyiunk erejére szükség van – a Föld Órája globális akciója az együttes cselekvés erejére hívja fel a Fotó: Merle Istvánfigyelmet” – mondta el Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője a Müpában, a lekapcsolás előtti percekben.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. jóvoltából nap közben többszáz árvácskából és gyertyából rakták ki a Föld Órája 60+ logóját, a jelképes egy órán túl mutató cselekvés szimbólumát, amely a város fényeinek lekapcsolását követően egyedüli fényforrásként pazar hatást keltett. A tizedik jubileumi Föld Órája koncertélményét a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szolgáltatta, Kocsis Zoltán vezényletével. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben előadott koncertet a Müpa Webcast segítségével, a foldoraja.hu oldalon keresztül az egész világon élőben élvezhették.

A WWF Magyarország a Föld Órája napján publikálta a hazai nagyvállalatok éghajlatvédelmi céljait és tevékenységét vizsgáló jelentését, amely szerint a magyar lakosság sokkal többet vár a hazai nagyvállalatoktól az éghajlatvédelem terén. Ezzel párhuzamosan, világszerte számos konkrét lépés történt az éghajlatváltozás hatásainak mérsékléséért. Miközben Szingapúr teljes üzleti negyede elsötétült, a WWF Szingapúr központi eseményét annak a célnak dedikálták, hogy erdőt telepítsenek Szumátrán, ahol 2015 szemptembere és októbere között mintegy kétmillió hektárnyi erdőterület égett le. A Galápagos-szigeteken korábban épp a Föld Órája momentumát kihasználva érték el, hogy betiltsák a műanyag zacskók használatát. Idén ők is tovább mentek és tegnaptól már a hungarocell és habdoboz ételcsomagolás használata is tilos a világörökség részét képező szigetországban.. Miközben a világ lekapcsolt, a WWF Tanzánia Föld Órája mozgósításának eredményeképpen sikerült egy napelemes vízpumpát beüzemelni Temeke településen, amely a helyi iskolát és a beteggondozót látja majd el tiszta vízzel.
 

További részletek, linkek:

Fotógaléria.

Március 19-én, éjjel készült globális összefoglaló videó.

WWF Magyarország jelentése a hazai vállalatok éghajlatvédelmi tevékenységéről.

Bajomi Bálint felvétele Budapest fényeinek lekapcsolásáról.

Korábbi cikkeink a Föld Órájáról:
Többet vár a magyar lakosság a hazai vállalatoktól
A Föld Órája filmpályázat
Kapcsolj le velünk 2016-ban is!
Veszélyben az európai éghajlatvédelmi célok a Föld Órája előtt
Kapcsolj le és ötletelj a WWF-el a Föld Óráján!