WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Négyszázezer levél a képviselőknek

Fotó: GoogleTegnap a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország arra buzdította támogatóit, hogy nyilvánítsanak véleményt a döntéshozók felé a természeti értékek védelmében. Megtették. Több mint kétezer állampolgár egy fél nap leforgása alatt közel 400 000 levelet küldött az országgyűlési képviselőknek.

Az állami vagyonról szóló törvénytervezetet kritizáló három szervezet több fázisban dolgozta át a petíció szövegét és a küldésének módját, hogy a parlamenti szűrőrendszeren minél tovább pöröghessenek a lakosság akaratát jelképező elektronikus levelek. Így tegnap dél és ma reggel között több mint kétezren léptek akcióba és küldtek el közel 400 000 levelet a képviselőknek.

„Ezúton is köszönjük a segítséget mindenkinek, aki támogatta a kezdeményezésünket és a magyar természeti értékek védelme mellett voksolt. A tegnapi napon véleményt nyilvánítottunk. Az emberek akarata eljutott a döntéshozóinkhoz. Most rajtuk a sor. Reméljük, ők is kiállnak a természeti kincseink fontossága mellett.” – nyilatkozta Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

„A küzdelem a kormány által benyújtott T/3788 számú, „az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról” szóló törvényjavaslat ellen még nem ért véget. Mi kitartunk amellett, hogy ha az állami tulajdonú védett természeti területek egy részének vagyonkezelési joga átkerül a nemzeti park igazgatóságoktól a Nemzeti Föld Alapkezelő szervezethez, akkor veszélybe kerül a magyar természetvédelmi intézményrendszer. – mondta Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ügyvezető igazgatója.

 „Sok éve nem volt olyan törvényjavaslat, amellyel kapcsolatban a környezetüggyel foglalkozó parlamenti és társadalmi szervek ennyire egyöntetűen negatívan foglaltak volna állást. 150 civil szervezet, az Alapvető Jogok Biztosának helyettese, az Országos Környezetvédelmi Tanács mellett ezen a héten elítélte a kormány terveit a Parlament Fenntartható fejlődési bizottsága és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács szakmai bizottsága is. ” – mondta el Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke.  „Az emberek és a szakértők véleményét figyelembe véve a kormány nem tehet mást: vissza kell vonnia a törvényjavaslatot” – tette hozzá az elnök.