Panda Klub túra Tatán!

Fotó: Bencsik MártaGyere velünk, egy csodás barokk kisvárosba, Tatára. Körbejárjuk a tatai Öreg-tavat egy táj- és természetismereti túra keretében, megnézzük a hagyományos „Nagy Halászat” nagyhálós fogásait, majd kóstolhatsz friss hallevet, ropogós sült halakat.

A három órás kellemes gyaloglás, 7, 5 km, azaz 10 000 lépés során megismerkedünk a város Zsigmond, Mátyás, Eszterházyak korába visszanyúló múltjával, jelenével és főként a város közepén található parkerdők és Öreg-tó természeti értékekeivel. Felerészben pompás erdei sétaúton, majd a tó madaraiban és a panorámában gyönyörködve a vízparti sétányon haladunk majd. Az évente megrendezésre kerülő halász nap eseményei, a „Nagy Halászat” további élményeket nyújthatnak a városba látogatóknak, főleg azoknak aki szeretik a halat!

Fotó: Musicz LászlóGyülekezés és indulás:

2007. október 27, szombat, 10.00 óra
Tata, várudvar tóra néző sétánya. (Visszaérkezés ugyanide 13.30 óra körül, a „Nagy Halászat” helyszínére.)

A túra útvonala:

Vár udvar – Kastély park, Mikoviny szobor – Lovarda – Tóparti erdők – Tó-farok – Által-ér - Láperdők – Madarászok sétánya - Tó rehabilitáció – Vágóhíd – Várudvar.

Túravezető: Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója.

Javasolt felszerelés:

Mivel kiépített sétaútvonalon gyalogolunk, sportcipő vagy zárt cipő elegendő. Réteges, könnyű öltözködés ajánlott. Az esőkabátot ne felejtsük otthon! Elemózsiát, italt, halat, rétest kínálnak a halászfesztivál sátrainál. Madárvonulás várható a tavon, egy távcső és a túravezető segít az eligazodásban. Akinek van, hozzon távcsövet!

Fotó: Musicz LászlóMegközelítés:

Tata vonattal jól megközelíthető, a vasútállomásról az 1-es számú buszt vegyék igénybe és a vár közelében lévő távolsági buszpályaudvarnál szálljanak le. Gépkocsival az M1 és 1-es utakon egy óra alatt megközelíthető Budapestről.

Kérjük, hogy a túra végeztével 500 Ft adománnyal segítse a WWF Magyarország természetvédelmi munkáját. Köszönjük!

A következő WWF Panda Klub természetismereti túra november 17-én, szombaton lesz a Vértesben!