WWF Élő Duna Turné a Felfedezők Napján

Fotó: Földgömb magazinA Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság már negyedik alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol idén először a WWF Élő Duna turnéja is jelen lesz. Az eseményen magyar expedíciós kutatók, szakemberek hozzák testközelbe élményeiket, eredményeiket és a terepi kutatás világát. Ebben az évben a klímakutatás és a környezetvédelem lesz a fókuszban.

Ahhoz, hogy a jövő nemzedéke megérthesse a körülötte zajló természeti, társadalmi folyamatokat, ismerje a környezeti problémák okait és következményeit, földrajzi ismeretekre és gondolkodásra van szükség. A Felfedezők Napja – az előadásokon, bemutatókon túl – a földrajz ünnepe, egy igazi családi fesztivál, mely nem múlhat el játékok és sok-sok nyeremény nélkül!

A vállalkozó szellemű látogatók próbára tehetik magukat, hogy hogyan állnának helyt egy valódi expedíción! Aki részt vesz a 7PRÓBA-versenyben, akár értékes utazást is nyerhet, vagy a sok ajándékok egyikét! A rengeteg játék, élmény és nyeremény várja a gyerekeket, felnőtteket, laikusokat és szakembereket!

A WWF Magyarország Élő Duna Turnéja egy térbeli, interaktív társasjáték, amelynek 12 mezőjén végighaladva érdekes kérdéseken és játékos feladatokon keresztül rengeteg információt tudhatunk Fotó: WWF Magyarországmeg a Dunához kötődő élővilágról. Izgalmas rekordok, különleges szokások és páratlan élővilágbeli sokszínűség Európa legnagyobb összefüggő vizesélőhelyén. Az Élő Duna turné egyben 7 próba helyszín ií, amelyen végighaladva a WWF ajándéka mellett egy 7 próba pecsétet is adunk. Aki úgy érkezik hozzánk, hogy az Élő Dunához kötődő Mentsd Meg a Folyót! Játék-ban már legalább 5 állat települt a folyószakaszára, az jutalmul még egy 7 próba pecsétet kap majd.

Helyszín és időpont: Kutatóexpedíciók Fesztiválja, 2016. május 21-én 10.00–19.00 óráig a budapesti Millenáris D-csarnokban

A Felfedezők Napja fesztivál mindenki számára ingyenes!

A részletes program megtekintéséhez látogasson el az esemény honlapjára.

Korábbi anyagaink:

Elindult az Élő Duna Turné