Archívum

Telepített hódok és tölgyek

2000.11.09.

A WWF Magyarország hód-visszatelepítési programjának keretén belül hat újabb Ausztriából származó európai hódot (Castor fiber) engednek szabadon a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén, a Király-tóban.
 

Egy Föld nem elég!

2000.10.30.

Ha minden ember olyan tempóban élné fel a természeti erőforrásokat, és annyi szén-dioxidot termelne, mint egy átlagos amerikai, német vagy francia polgár, akkor legalább még két Földre lenne szükségünk - állítja a WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete.
 

Az erdőssztyepp tölgyesek: eltűnő örökségünk

2000.09.14.

A mára alig 5000 hektár kiterjedésű erdőssztyepp tölgyesek védelme érdekében azonnali lépéseket sürget a WWF Magyarország - hangzott el azon a Nagykőrösön tartott sajtótájékoztatón, ahol egyben bemutatták az "Alföldi erdőssztyepp-maradványok Magyarországon" című kiadványt is.
 

A Tájhasználat és természetvédelem összefüggései a Tisza mentén

2000.09.05.

A WWF Magyarország szerint az eddigi gyakorlattól eltérő, új szemléletű földhasználat kialakítására van szükség a Tisza mentén, melynek célja, hogy megőrizze e táj természeti értékeit, turisztikai vonzerejét és a jelenleginél nagyobb szociális biztonságot nyújtson az ott élő embereknek.
 

Hódok a Tiszára

2000.08.21.

A Tisza alkalmas hódok visszatelepítésére, derül ki abból a jelentésből, amelyet a WWF Magyarország szakértői készítettek 2 hetes tiszai expedíciójuk során. A vizsgálat célja a folyó Tokajtól Tiszabecsig terjedő szakaszának természetvédelmi értékelése volt.
 

Tengeri teknősök - nem múlik a vész!

2000.07.10.

A természetvédelem több évtizedes eredményes munkája ellenére, a világ 7 tengeri teknős fajából 6-ot még mindig a kihalás veszélye fenyeget - számol be a WWF jelentése.
 

Tanösvény átadás a Gemenci-erdőben

2000.07.04.

Gemenc természeti értékeit bemutató tanösvény felavatására kerül ma sor a gemenci szabadidőközpont közelében, az egykori Trófea Múzeum szomszédságában.
 
1 2
 

Fotók Palánták ProgramFöld Órája Fővárosa kihívás 20162015 Víz világnapja

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!