Archívum

Az erdőtanúsítás közös érdekünk

2001.12.13.

Budapest -- Közös cél érdekében ülnek össze csütörtökön az ország erdeivel foglalkozó hatóságok és szervezetek valamint gazdasági szereplők az FSC (Forest Stewardship Council) erdőtanúsítás nemzeti munkacsoportjának alakuló ülésén. "A kidolgozandó magyar követelményrendszer segítségével a felelős erdőgazdálkodók igazolni tudják a hazai és európai piacon, hogy termékeik környezeti, illetve szociális szempontból megnyugtató módon kezelt erdőből származnak", mondta Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatóhelyettese.
 

Vidrák és halgazdálkodás: késik a jogszabály

2001.12.01.

Az Alapítvány a Vidrákért és a WWF Magyarország 3 éves közös természetvédelmi programot indít a hazai vidrák hatékonyabb védelme és megismertetése érdekében. "Magyarország vidranagyhatalom, és szeretnénk elérni, hogy az is maradjon" - jelentette ki Márkus Ferenc azon a sajtótájékoztatón, ahol a két szervezet együttműködésének ismertetése mellett a hazai vidravédelem legfontosabb kérdései is bemutatásra kerültek.
 

Fényképalbum-kutató pályázat a régi Budapest természeti értékeiről

2001.11.21.

Az Erdészeti Információs Központ és a WWF Magyarország rendhagyó fotópályázatot hirdet. Nem friss felvételeket, hanem 1900 és 1980 között készült képeket várunk. A pályázat témája: Budapest és a természet. Bizonyára sok családi albumban lapul olyan kép, amely azon túl, hogy megható családi emlék, Budapest erdeiről, parkjairól, forrásairól, patakjairól is mesél. A pályázat kiírói különösen olyan képeket várnak, amelyek a maitól lényegesen eltérő természeti képet rögzítenek.
 

FELHÍVÁS - Természetvédők tiltakoznak a madármészárlás ellen

2001.11.01.

Közel 10 éve a Magyarországra látogató olasz vadászok tevékenységét botrányok sorozata kíséri. A magyar természetvédelem erőfeszítésinek köszönhetően fennmaradt gazdag madárvilágunk tízezreit mészárolják le a vadászati hatóságok elnéző magatartásának és a vadásztatásban résztvevők aktív közreműködésének köszönhetően.
 

Veszélyben a természetes erdőtársulások

2001.10.10.

Természetes erdőtársulásaink szinte az egész országban veszélyben vannak - állapítja meg a WWF Magyarország által közreadott "Veszélyeztetett erdőtársulások Magyarországon" című tanulmány. A kiadvány 104 hazánkban honos erdőtársulást ismertet, melyek közül 102 veszélyeztetett, ám az erdőgazdálkodók, természetvédelmi és vízgazdálkodási szakemberek összefogása még segíthet megőrizni ezeket az értékes élőhelyeket.
 

A Felső-Tisza várja a hódokat

2001.10.10.

A WWF Magyarország hód-visszatelepítési programjának keretén belül ezen a napon az OBI támogatásával tíz hódot engedett szabadon a Felső-Tisza vidékén, az Öreg-Túr mentén. A XIX. század közepén kipusztult rágcsáló valaha természetes ártereink gyakori lakója volt, ám a túlzott vadászat és élőhelyének megfogyatkozása miatt több mint egy évszázadra eltűnt hazánk élővilágából. A WWF az első tiszai hódtelepítés alkalmából adta ki a "Hódok az Óvilágban" című, 19. számú WWF-füzetet, amely az eurázsiai hódot (Castor fiber), magyarországi történetét és a visszatelepítés következményeit mutatja be
 

Kisvárdai tanösvény átadás

2001.09.11.

2001. szeptember 11-én átadtuk a kisvárdai vár szomszédságában fekvő, "újjáélesztett" Vár-tavat és a köré épített tanösvényt. Az ünnepélyes átadást Dr. Oláh Albert, Kisvárda polgármestere nyitotta meg, beszédet mondott Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatóhelyettese, valamint Maklári Balázs önkormányzati képviselő.
 

Az esőerdő oroszlánjai

2001.07.09.

Az arany oroszlánmajmocskát (Leontopithecus rosalia) élőhelyének csökkenése miatt az 1970-es évek óta fenyegeti a kipusztulás. Ekkor már csak kétszáz példány élt a természetben, ám a WWF és más természetvédelmi csoportok csaknem harmincéves munkájának eredményeként idén megszületett az ezredik majmocska.
 

Természetvédelem online

2001.06.06.

Új színfolttal gazdagodik a hazai természetvédelmi kérdésekkel foglakozó honlapok palettája. A Carnation Internet Tanácsadó Rt. fejlesztésének eredményeként mától elérhető a WWF Magyarország website-ja, a www.wwf.hu.
 

Kisvizek Védelme Program II. Találkozó

2001.05.05.

Magyarország területének egynegyede a múlt század közepén még állandóan vagy időszakosan vízzel borított volt, ez az arány mára alig 2%-ra csökkent. A megsemmisült élőhelyeken a jellemző növény- és állatvilág nagy része kipusztult, a kevés újonnan képződő víztest pedig sem minőségében, sem mennyiségében nem képes ellensúlyozni ezt az ökológiai veszteséget.
 
1 2
 

Fotók Csarna-völgy - terepbejárásFöld Órája 2016Bemutatkozott a Zöld Generáció Program

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!