Archívum

Különleges hal a Dunában!

2009.12.17.

December elején 23 kilós különleges sima tokot fogott a Dunán Gagyi Tibor horgász. A tokfélék jellemzően a nagy folyók halai, sóderos aljzaton ívnak. Több fajuk a Fekete-tengerből felúszik az édes vízbe szaporodni.
 

Gyengíti a közös EU álláspontot a magyar állam Koppenhágában

2009.12.15.

A WWF Magyarország megdöbbenését fejezi ki, hogy miközben az EU más fejlett országokat is szeretne meggyőzni a minimum 30 %-os kibocsátás-csökkentésről Koppenhágában, Magyarország újabb lépést tesz egy évi 2 millió tonna széndioxidot kibocsátó ligniterőmű megépítéséhez.
 

Veszélyben a madagaszkári korallzátony!

2009.12.15.

A klímaváltozás végzetes hatással lehet a Dél-Madagaszkár partjainál lévő korallzátonyokra, állítja a WWF megbízásából készült tanulmány. A Tuléar a harmadik legnagyobb kiterjedésű korallmező a világon, és egyike a világ öt folytonos korallmezejének.
 

Koppenhága, 2009. december 9-10.

2009.12.11.

A kiszivárgott dán szöveg továbbra is a figyelem középpontjában áll. A kis szigetállamok egyre erőteljesebb megnyilvánulásai ismét rávilágítottak a javaslat elfogadhatatlanságára a fejlődő országok számára. A dán kormány azzal védekezik, hogy a szöveg csupán egy belső anyag, mely nem több, mint egyike a tárgyaláson megvitatandó sok ezer javaslatnak.
 

Ments vadlovat Magyarországon!

2009.12.09.

A házi ló legközelebbi vadon élő rokonainak megmentéséért világszinten egyedülálló program folyik Magyarországon. Egy vadló örökbefogadásával most Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy ezek a lovak továbbra is megmaradjanak!
 

Koppenhága, 2009. december 7.

2009.12.09.

Kora reggel már aktivisták várták a konferencia résztvevőit, akik a WWF különlegesk klímakapuján haladtak keresztül. A megnyitó beszédekben a felelős megállapodást sürgették.
 

Koppenhága, 2009. december 8.

2009.12.09.

A mai napon kezdődött meg az érdemi munka a Bella Center konferencia-központban, miután tegnap sikeresen lezajlott a megnyitó és a munkacsoportok is felálltak.
 

Elkezdődött a koppenhágai klímakonferencia

2009.12.07.

Az egész világ Koppenhágára figyel December 7 és 18 között, ahol a mai napon kezdődtek el a klímatárgyalások. A világ szinte minden országából érkeznek az állami küldöttségek, akik egyrészt a kiotói jegyzőkönyv meghosszabbításáról másrészt egy új koppenhágai megállapodásról tárgyalnak majd.

 

A legjobb lampionok

2009.12.03.

Több, mint 1600 lampion érkezett hozzánk, melyet óvodások, iskolások készítettek. Itt megtudhatod, kik készítették a legszebb lámpásokat.

 

Eltűnnek az elefántok az indiai állatkertekből

2009.12.02.

Indiában az ország egyetlen állatkertjében vagy cirkuszában sem lesznek elefántok, miután az Állatkertek Központi Hatósága (CZA) közleménye szerint ezeket az állatokat, - mintegy 140 példányt - nemzeti parkokba, természetvédelmi területekre, valamint tigrisrezervátumokba kell a lehető leghamarabb szállítani.
 
1 2 3 4 5 ...15
 

Fotók Állatvilág kiállításFöld Órája 2018Palánták Program Kirándulás

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!