Archívum

Panda karácsony - boldog karácsonyt!

2010.12.23.

Remek hangulatban telt a WWF télikertjében, a Panda Házban megrendezett Panda Klub karácsonyi összejövetel.
 

Továbbra is védi a hiúzokat Washingtoni Egyezmény

2010.12.22.

Az Országgyűlés elfogadta a veszélyeztetett, vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló Washingtoni Egyezmény változásairól szóló törvényjavaslatot. Az egyezményt egy konferencia keretében módosították az érintett országok még márciusban. A javasolt változtatások elfogadásának köszönhetően a védett fajok listája ismét bővült.
 

Karácsonyi ajándék az utolsó percben? Segítünk!

2010.12.21.

Te is azok közé tartozol, akik az utolsó pillanatban vásárolják meg a karácsonyi ajándékokat? Esetleg még fogalmad sincs róla, hogy kinek mit szeretnél adni? Ne aggódj, van néhány nagyszerű tippünk, és még a bevásárlóközpontokban sem kell tolakodnod! Sőt! Ha WWF-es ajándékot választasz, nemcsak szeretteidnek szerzel vele örömet, hanem büszke lehetsz arra is, hogy a természetvédelmet támogatod.
 

Csatlakozz a tigrisek mellett álló magyar sztárokhoz!

2010.12.20.

A WWF Magyarország idén ősszel indította el nagyszabású tigrisvédelmi-kampányát, melynek célja, hogy a nemzetközi irodákkal együttműködésben 2022-re megduplázzuk a ma szabadon élő tigrisek számát. Jelenleg mindössze 3200 egyed él természetes élőhelyén, ezen szeretnénk változtatni.
 

A WWF új élőhelyre költözteti a kihalófélben lévő keskenyszájú orrszarvúkat

2010.12.16.

A WWF sikeres élőhely-kiterjesztési programjának keretében 2011-ben további 20 keskenyszájú orrszarvút telepít át új élőhelyekre egy dél-afrikai vadvédelmi szervezettel kötött megállapodás értelmében.
 

Túlélési kézikönyv játék - első forduló

2010.12.15.

Túlélési kézikönyvünkben hirdetett játék első fordulójának eredményhirdetése.
 

Újabb ország csatlakozott az ENSZ vizekkel foglalkozó egyezményéhez

2010.12.15.

Görögország huszonegyedikként ratifikálta az ENSZ határon átnyúló vizek kezeléséről szóló egyezményét, amely a több ország felségterületén elhelyezkedő folyóvizekkel és tavakkal kapcsolatos kérdéseket hivatott szabályozni. Minden egyes aláíró ország szerepe kiemelt, mert az egyezmény akkor lép életbe, ha legalább 35 ország lesz az aláírók táborában.
 

Parányi csigák, méretes cápa

2010.12.14.

A Rakonczay házaspár ezúttal a brazil Trinidad-sziget délnyugati öblében horgonyzott le. Nem időztek sokáig a sziget partjain, és ezt a néhány órát sem pihenésre fordították: A Panda hajót tisztogatták meg az útközben rárakódott csigáktól és kagylóktól.
 

Szerény megállapodás Cancúnban

2010.12.12.

Szombaton a mexikói kormány javaslatainak elfogadásával végül megegyezés született az éghajlatváltozási konferencián Cancúnban. A tárgyalásokat megelőző pesszimista hangulat ellenére több kulcskérdésben is előrelépés történt, azonban a mostani egyezség csak egy kiindulási alap, amire építve a jövő évi dél-afrikai konferencián egy megfelelő, jogilag kötelező megállapodás születhet.
 

A klímaváltozásra az egészségünk is rámehet

2010.12.10.

Ki gondolta volna, hogy az éghajlatváltozás bizony az egészségünkre is nagy hatással van?
 
1 2 3 4 5 ...25
 

Fotók Hódtelepítés 2008.Föld Órája Fővárosa kihívás 2016Nagy Ugrás 14 településen

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!