Archívum

Ezer bocs...

2013.12.19.

Időnként Magyarországra is áttévednek a kíváncsi barnamedvék, a Kárpátok nagytermetű ragadozói. Jelenlétük nagyon fontos az erdők egészsége szempontjából, egyedszámuk azonban folyamatosan csökken. Minden segítségre szükség van, ezért ha neked is fontos védelmük, támogasd fajvédelmi programunkat!

 

Szén nélkül a bankvilág

2013.12.19.

A WWF örömmel fogadta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) döntését, miszerint felhagy a szénerőművek finanszírozásával és helyette megújuló energiaforrásokba fektet többet. A követező hónapokban a WWF figyelemmel kíséri majd a pénzintézet energiapolitikai lépéseit, hogy ellenőrizze, valóban ígérete és új stratégiája alapján hozza-e döntéseit.

 

Teknősfészek a homokban

2013.12.16.

A Korall-háromszög területén a világ hét tengeri teknős faja közül hat fordul meg, Sabah vizeiben pedig ebből négy. A  kérgesteknős, a  közönséges cserepesteknős, a közönséges levesteknős és az olajzöld fattyúteknős mind védettek. Antal Alexa újabb izgalmas beszámoljója Borneóról.

 

Halászháló és fenntartható jövő?

2013.12.10.

Mindannyian függünk a világtengertől valamilyen szinten. Földünk 71%-át óceán borítja. A tengeri szállítás biztosítja számunkra a fogyasztási cikkeink nagy részét, ugyanakkor ásványi nyersanyagokban is gazdag, nem beszélve a társadalom számára nyújtott rekreációs szolgáltatásokról. A Föld lakosságának nagy része, közvetve vagy közvetlenül, de a világtenger által nyújtott élelemforrásból nyeri táplálékát. Antal Alexa beszámolója a fenntartható halászatról és az élelmiszer-biztonságról Borneón.

 

Éljenek a jegesmedvék!

2013.12.09.

Fordulópont Moszkvában a jegesmedvék évében: December 4-e és 6-a között zajlott a WWF által is támogatott Nemzetközi Jegesmedve-védelmi Fórum. Az esemény első napján miniszterek és természetvédelmi vezetők kötelezték el magukat az északi-sarkvidéki faj védelme iránt. 2013 a 40. évfordulója az 1973-as Jegesmedve-védelmi Megállapodásnak, melynek célja, hogy megvédje ezt a csodálatos fajt és élőhelyét.

 

Magyarország víz(ügy) nélkül?

2013.12.06.

A hazai vízgazdálkodás ügye komoly zsákutcába kerülhet, ha a zöld portálokon napvilágot látott kormányzati tervek megvalósulnak, és a vízügyi ágazat a környezeti ügyekért felelős Vidékfejlesztési tárcától a Belügyminisztériumhoz kerül, és főosztályi szintre süllyed. A WWF Magyarország véleménye szerint, ha a vízgazdálkodást a kormány elválasztja a természetvédelmi és mezőgazdasági ágazatoktól, Magyarország komoly veszélybe kerülhet, és nehezen tudja majd elhárítani a klímaváltozás és a csapadékhiány okozta kockázatokat. Fennáll a veszélye ugyanis, hogy a vízügy az új struktúrában kizárólag az árvízvédelmet fogja jelenteni, ami a vízgazdálkodásnak csupán részterülete.

 

Konferencia a Duna mellékágaiért

2013.11.29.

A WWF Magyarország a terepi munkák lezárultával egy nemzetközi szakmai konferencián mutatta be az élőhely-helyreállítás eredményeit és tanulságait a szakmai közönségnek.

 

Vigyázat, varánusz-veszély!

2013.11.27.

Végre egy hétvégi kirándulásra nyílt lehetőségem. Régóta vártam, hogy megnézhessem a Kota Kinabalu előtt fekvő, 5 szigetből álló Tunku Abdul Rahman tengeri park szigeteit. Gaya és Mammutik szigetén már jártam, a másik 3 sziget azonban váratott magára.

 

Peru az utolsó lehetőségünk

2013.11.26.

A WWF más civil szervezetekkel és társadalmi mozgalmakkal együtt tüntetőleg kivonult a varsói klímakonferenciáról, az éves tanácskozáson ugyanis semmilyen előrelépés nem történt annak érdekében, hogy az emberiség mielőbb megállítsa a globális klímaváltozást, és a jövőben hatékonyan tudja kezelni annak katasztrofális következményeit. A szervezetek azokért a milliókért is tüntettek ezáltal, akik a Haiyan tájfun okozta katasztrófa és más klímaváltozással összefüggő problémák miatt szenvednek.

 

Sorsjegyekkel a természetért

2013.11.25.

Idén folytatódott a Szerencsejáték Zrt. és a WWF Magyarország együttműködése, az Állatvilág sorsjegyeket követően ugyanis idén tavasszal és ősszel az Állati Párok sorozat két szériája került a boltokba.

 
1 2 3 4 5 ...10
 

Fotók Föld Órája 2017Természetes vízmegtartás, lefolyáslassítás, árvízi védekezés AngliábanRupp-hegy kirándulás 2015

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!