Archívum

Idén sem lesz fehér a Karácsonyunk

2014.12.23.

Az előrejelzések szerint idén 13-14 fok is lehet Karácsonykor. A fű zöldellik, és az erdőben madárdalt hallani december végén. Talán még mindig nem hisszük el, hogy a klímaváltozás itt van velünk. Pedig a felelősség a miénk, magyaroké is. Mit teszünk hát jövőre a természeti értékeinkért?

 

A Klímacsúcs a legmelegebb év végén sem hoz előrelépést

2014.12.16.

A vasárnap zárult ENSZ Klímacsúcs után Samantha Smith a WWF globális klíma- és energiaügyi kezdeményezésének vezetője értékelést adott ki, amiben aláhúzta: az ENSZ Klímacsúcsán részt vevő kormányok egy félmegoldás mellett döntöttek.

 

Fenntartható gasztronómia

2014.12.12.

Élelmiszereink megtermelése óriási terhet ró környezetünkre, és ezzel természeti értékeinkre is hatással van. Erőforrásaink kímélése, vagyis a minél kisebb ökolábnyomú élelmiszerek választása hosszú távon segíti bolygónk fennmaradását, egyes ételek fogyasztása pedig egyenesen természetvédelmi hatású.

 

50 ezer hektár veszélyben

2014.12.10.

Ma tárgyalja a kormány a védett területek vagyonkezelésének ügyét. Százhat civil szervezet csatlakozott a WWF Magyarország a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kezdeményezéséhez, hogy a Kormány kedvező döntését kérve megelőzzék a természetvédelem helyzetének további gyengülését.

 

Lima - Félidő

2014.12.09.

A Limában jelenleg is zajló ENSZ Klímacsúcs résztvevőivel tegnap osztották meg a tárgyalásra bocsájtandó részletes vitairat vázlatát, amely a résztvevő WWF delegáció vezetője Tasneem Essop szerint súlyos hiányosságokat tartalmaz.

 

Klímacsúcs Limában

2014.12.05.

December 1-én elkezdődött az idei ENSZ klímacsúcs. A Dél-Amerikában, Limában zajló konferencia jelentős lépés lehet a jövőre tervezett, globális éghajlat-megállapodás felé, mely már évek óta húzódik, miközben egyre fenyegetőbbek a klímaváltozás katasztrofális hatásai. 

 

Normafa - megtépázva

2014.12.05.

Délelőtt a Normafán jártunk biológus kollégámmal, Weiperth Andrással. Bár a gyalogutakat még lezárva tartja az Önkormányzat, a két nappal ezelőtti jégtörés nyomait szemügyre tudtuk venni. Vegyes benyomásaink voltak. Elsőre drámai a látkép, hiszen sok a letört ág, a hegyoldalakon messziről is látszik a sok ezernyi törésfelület. Az erdő ugyanakkor megmaradt, és köszöni, jól van!

 

Álljunk ki együtt a magyar természetért!

2014.12.04.

Budapest, 2014.12.04. – A mai napon Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete – a WWF Magyarország, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége - aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. Céljuk, egy új társadalmi mozgalmat indítani és ennek szimbólumaként kezdeményezni, hogy létrejöjjön a Magyar Természet Napja. A természeti értékeink iránti tiszteletet szimbolizálja majd ez a kitüntetett nap, amelyen mindannyiunk közös kincsét, és jólétünk zálogát ünnepeljük: a természetet.

 

Madárbarát munkahely lett a WWF irodája!

2014.12.01.

Hallottatok már a madárbarát munkahelyről? És a madárbarát kertről? Nos, a WWF is csatlakozott az MME programjához, és nemrég megkaptuk az elismerő táblát!

 

Éhező jegesmedvék kölykei veszélyben

2014.11.28.

Egy új jelentés szerint az éghajlatváltozás hatásai drámai méreteket öltenek a Jeges-tengeri ökoszisztémái számára. Eszerint a jegesmedvék drasztikus populáció csökkenése jó eséllyel a kihalás szélére sodorja őket a század végére. A változatlan folyamatokat előrevetítő jelenlegi klímapolitikai körkép azt sugallja, hogy a jegesmedvéket az éhhalál és az utódlás ellehetetlenülése fenyegeti Kanada sarkvidéki szigetcsoportjain.

 
1 2 3 4 5 ...12
 

Fotók Terepi nap a Turjánvidéken 2014.05.26.Madárbarát munkahelyNyíregyháza WWF Föld Órája cím átadás

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!