Archívum

Új vízpótló rendszer a Turjánvidéken!

2015.12.31.

November elején átadásra került a Dabasi Turjános fokozottan védett természetvédelmi területet vízzel ellátó új csatorna- és zsiliprendszer. Ezzel lehetővé vált, hogy a különösen értékes égeres láperdőkbe vizet juttassunk a Duna-Tisza-csatornából.

 

Hópárducvédelem - gyerekjáték

2015.12.23.

Mongóliában 2015 elején váratlanul elterjedtek a WWF egy projektterületén a csapdák, amelyek a hópárducokra nagy veszélyt jelentenek. A helyi iskola tanulói azonban a WWF-fel közösen megtalálták a megoldást a problémára!

 

Egy hajóban evezünk

2015.12.18.

A Párizsi Klímacsúcs zárónapján diákok egy csoportja a WWF Magyarországi Központjában gyűlt össze, hogy megfogalmazzák a jövő generáció éghajlatvédelmi üzenetét a világ döntéshozói számára. Üzenetükben vezetői szemléletváltást, hosszú távú célokhoz való igazodást sürgetnek, és égető feladatok végrehajtására szólítanak fel a közös jövő érdekében.

 

Vállalati kibocsátás-csökkentés

2015.12.15.

A WWF Magyarország új, nyilvánosságra hozott jelentése az 50 legnagyobb hazai vállalat, és az öt-öt legnagyobb bank és biztosító éghajlatváltozással kapcsolatos vállalásait vizsgálta. Mindössze hat vállalat rendelkezik éghajlatvédelmi céllal, és csak két vállalatnak van kibocsátás-csökkentési stratégiája!

 

Megszületett a klímaegyezmény

2015.12.13.

Az ENSZ 21. klímacsúcsán mintegy kétszáz ország kötelezte el magát az éghajlatváltozás megelőzése és az emberi civilizáció védelme érdekében. A december 12-én elfogadott párizsi megállapodás célként fogalmazza meg a 1,5 Celsius-fokos globális felemelegedési küszöbértéket. 

 

Klímaváltozás és élelmiszerek

2015.12.03.

A WWF jelentése szerint a fogyasztók hamarosan érezni fogják, hogy az éghajlatváltozás kíméletlen hatásai nem csak az időjárásban mutatkoznak meg, hanem a szupermarketek polcain is az egyes termékek (mint például a kávé vagy a narancs) elérhetőségének és árának megváltozásában is.

 

Leopárd a szomszédunk

2015.12.03.

A becslések szerint harmincöt leopárd lakja az indiai Sanjay Gandhi Nemzeti Parkot és környékét. Eszerint kevesebb mint 4 négyzetkilométer jut egynek-egynek, pedig a leopárdok naponta akár 15 kilométernyi távot is bejárhatnak. Csakhogy a szomszédságukban óriási embertömeg hemzseg: Mumbai-ban 30 ezren zsúfolódnak össze egyetlen négyzetkilométernyi területen.

 

Farkasok Magyarországon

2015.11.30.

Ismét napvilágot látott két videó Zselykéről, amely igazolja a farkasok aktív, állandó jelenlétét az Északi-középhegységben. A WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy e ragadozók jelenléte természetvédelmi szempontból rendkívül előnyös.

 

Az új éghajlatvédelmi egyezmény előtt

2015.11.27.

December elején Párizsban találkoznak a világ országainak vezetői azzal a céllal, hogy egy új, nemzetközi éghajlatvédelmi egyezményt fogadjanak el. A WWF aktív közreműködője volt a tárgyalások előkészítésében, nemzetközi delegációja pedig részt vállal a párizsi egyezmény megkötésében.

 

Döntés romániai vízerőművek építéséről

2015.11.27.

A Natura 2000 Összefogás nevű civil szervezet másodfokon pert nyert a romániai Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium ellen.

 
1 2 3 4 5 ...16
 

Fotók Duna NapA természetvédelmi őrszolgálat mindennapjaiPanda tábor Nagykőrös 2011 augusztus

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!