Nem fúrnak Belize-ben!

megosztás:

A WWF hálózatán keresztül ezekben a percekben érkezett meg a híre annak, hogy a két nappal ezelőtt indított petíciós kampánynak köszönhetően Belize kormánya ma bejelentette, hogy egyelőre felgüggeszti a szeizmikus tesztelés előkészítését a tengeri világörökségi helyszín közelében.

Az északi félteke legnagyobb kiterjedésű korallzátonya megmenekült a mélytengeri próbafúrásoktól, miután a Belize-i kormány a civil lakosság, a társadalmi és természetvédelmi szervezetek összehangolt tiltakozó akcióját követően ma visszavonta ezirányú terveit.

A WWF üdvözli a Belize-i kormány döntését, amellyel haladéktalanul leállíttatta a próbafúrások előkészítését és nyitott a további, szakértői konzultációra. Ugyanakkor mindaddig, amíg törvényi erőre nem emelkedik a mélytengeri szeizmikus tevékenységek teljes tiltása a régióban - a világörökségi helyszín fenyegetettsége is fennáll.

Előzmény: Olajfúrás Belize-ben?

 

 

Fotók Hódtelepítés 2008.25 éves a WWF MagyarországCsarna-völgy - terepbejárás

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!