Tudatosságra nevel a magyar PC játék

megosztás:

A magyar fejlesztésű PC játékban egy természeti kincseitől megfosztott szigetet kell helyreállítanunk, amelyben az otthonukat elvesztett állatvilág lesz a segítségünkre.

Az Igazi Kincs” egy készülő környezetvédelmi alkalmazás, mely érdekes és izgalmas játék keretei között mutatja be környezetünk aktuális problémáit. Célja, hogy lássuk és érzékeljük természetünk valós értékeit, átérezzük és megértsük a környezeti rombolás következtében keletkezett utóhatásokat, továbbá hogy megismerkedjünk azzal az érzéssel is, ahogyan egy tönkretett és magára hagyott környezet külső segítség – a segítségünk - hatására lassan megújul és helyreáll.

A projekt fejlesztése során külön hangsúlyt kap a realisztikus 3D formában megalkotott játéktér, a környezeti elemek kidolgozottsága, a különféle természeti kölcsönhatások, a növény és állatvilág változatos megjelenése, mely természetünk harmonikus egyensúlyát, érzékenységét, sebezhetőségét kívánja érzékeltetni és azt hivatott elérni, hogy megfogalmazódjon bennünk a gondolat: a természet része vagyok és rajtam is múlik, hogyan gondolkodom róla, miként vigyázok rá.

A történet egy tengerben álló kis szigetről szól, amit egy nap lerombolnak a növényi nyersanyagáért. A szigeten élő állatok számára életterük tönkretétele végzetes lenne, de kapnak egy nagy lehetőséget környezetük visszaszerzésére.

A szigeten számos helyreállításra szoruló hely van. Mindegyik hely logikusan, a helyi viszonyoknak megfelelően van meghatározva. A helyreállított helyek egymásra hatása az életből vett példák alapján épül fel. A sziget belső tavai, a kifolyó és befolyó patakok, a növényzet és a természetben élő állatok egy zárt, jól működő és önálló rendszert alkotnak.

A játék során sok kontrasztos megjelenést fogunk látni. Ez azt jelenti, hogy éles határként fogjuk érzékelni az egyes helyszínek helyreállítás előtti és utáni állapotát. A kizsákmányoló életmód szennyezéssel járó következményei után a helyreállítási tevékenységek látványos, megnyugtató megoldásai is bemutatásra kerülnek.

A játék kezdetén a tönkretett, kopár, élettelen, sebektől teli felszín a kiindulási állapot. Nem lesz könnyű dolgunk, ahogyan az életben is rendkívül nehéz ilyen feladatokat megoldani. A játék végére viszont, miután mindegyik helyet sikeresen helyreállítottuk, megtörténik a Csoda – a növények és az állatok ismét a legteljesebb harmóniában élhetnek egymás mellett.

A készülő játékról bővebb információt itt találhattok: www.projekt.azigazikincs.hu

 

 

Fotók 2015 Víz világnapjaÁllatvilág kiállításNagy Ugrás 2017 - Sajóörös

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!