Nagy Ugrás vasárnap Dunabogdányban

A tavalyi évhez hasonlóan a WWF Magyarország idén is Dunabogdányban rendezi központi Nagy Ugrás eseményét, amellyel csatlakozik az Ausztriában, Horvátországban és Szerbiában is ekkor ünnepelt „Európa Amazonasa” emléknaphoz. Az évforduló, melyet az európai folyók ünnepével egyidőben tartanak a Mura-Dráva-Duna, öt országon átnyúló Bioszféra Rezervátum kezdeményezésének állít emléket.

Részletes program

A WWF Magyarország felhívására Július 10-én, délután 3 órakor ismét 15 helyszínen zajlik az országos Nagy Ugrás. Az idei települések: Herend, Heresznye, Sződliget, Gyermely, Kisoroszi, Nagymaros, Nagykörű, Sajóörös, Cégénydányád, Ibrány, Túristvándi, Törökszentmiklós, Zebegény, Vác és a központi eseménynek helyt adó Dunabogdány.

A Coca-Cola Magyarország és Dunabogdány Önkormányzata által támogatott esemény a dunabogdányi szabadstrandon lesz, ahol egy évvel ezelőtt közel 300 ember rohant együtt a Dunába, hogy ezzel álljanak ki az egészséges folyóink védelme mellett. Idén már 11 órától várják az ugrani vágyókat a helyszínen.

„A délelőtt a hagyományos strandröplabda versennyel indul, amire a helyszínen lehet majd regisztrálni, a győztesek pedig ezúttal sem távozhatnak jutalom nélkül. Csúszda, kalandpark, kreatív sarok, vízparti gyermekjátszó, zene és a védjeggyé vált plüss óriáspanda várja az ugrani vágyókat, akiket ezúttal is arra biztatunk, hogy adják meg a módját a Nagy Ugrásnak! Jöhetnek furcsa ruhákban, vagy ugorhatnak összehangolt koreográfiával is. A Nagy Ugrás a vizeink egészségének megőrzéséről szól, így minden ezzel kapcsolatos üzenetet szívesen látunk. Az esemény célja, hogy az élővizeinkkel újjáépítsük a kapcsolatunkat, vagy megteremtsük azt, és ennek jelzéseként ugorjunk mindannyian egy időben, a hazai vizekért!” – közölte Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Kerékpárral is el lehet majd indulni Budapestről Dunabogdányba – a túrára a regisztracio@wwf.hu címen lehet jelentkezni. A Nagy Ugrásra regisztrálók egyike sem távozik majd üres kézzel, hiszen a Coca-Cola Magyarország mellett az ILCSI Szépítő Füvek is meglepetés naturkozmetikumokkal készül nekik.

Az Európa szerte pontban három órakor esedékes Nagy Ugrás előtt a Dunabogdányi Svábzenekar fúvósai lelkesítik majd az ugrókat. Külön érdekessége lesz az események, hogy idén a Szentendrei Dunaág túlpartján, Kisorosziban is megrendezik a Nagy Ugrást. Amellett, hogy izgalmas lesz megfigyelni a csatakiáltások hangterjedését a vízparton, minden bizonnyal izgalmas látványban lehet majd része a látogatóknak vasárnap, mindkét parton.

Részletes program

Korábbi cikkeink a témában

Újra Nagy Ugrás
Nagy Ugrás Európa Amazonasáért

A Duna egészsége a helyi közösségeknek kedvez
Nagy Ugrás két keréken
Vasárnap ismét országos Nagy Ugrás!

Videók

Dunabogdány