Archívum

Nagy Ugrás Európa Amazonasáért

2016.06.22.

A WWF Magyarország idén is kihirdette felhívását a július 10-én, délután három órakor esedékes Nagy Ugráshoz való csatlakozásra. Eseménnyel minden folyóvízzel rendelkező helyszín pályázhat. Ahol nem lehet ugrani, ott szabadon dönthetnek más kreatív formáról, amellyel kiállhatnak vizeink egészsége mellett. A WWF idén is "Európa Amazonasáért" ugrik majd.

 

Megérkeztek a WWF-Ciruskate gördeszkák

2016.06.15.

Már kaphatóak a WWF Magyarország és a Ciruskate közös, természetvédelmi üzenetet hordozó gördeszka lapjai. Az egyedi grafikával ellátott lapok trendi, letisztult és modern kreatívokkal hívják fel a figyelmet a klímaváltozás jelentette veszélyre, illetve a hazánk erdeibe visszatérő nagyragadozók védelmének fontosságára.

 

Pályázati felhívás

2016.06.10.

Kevesen tudják, hogy a holt és korhadó fák, facsonkok nagyon fontos funkciót töltenek be az erdő életében. Tanítsd meg nekik Te! Egyetemi, főiskolai hallgatók pályaműveit várjuk - a győztesek a WWF Magyarország külföldi tanulmányútján vehetnek részt.

 

Újra Nagy Ugrás!

2016.06.07.

Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 10-én, délután 3 órakor!

 

Fakitermelés Európa őserdejében

2016.06.06.

Lengyel és nemzetközi természetvédő szervezetek, köztük a WWF tiltakoznak az Európai Bizottságnál a kontinens egyik utolsó jelentős kiterjedésű őserdejében, a Világörökségi listán szereplő Białowieżai erdőben indított fakitermelés ellen.

 

Tigriscápák társaságában

2016.06.01.

Rettegünk a cápáktól, vérszomjas gyilkosoknak hisszük őket, holott nagyon ritkán támadnak emberre. Tény azonban, jóval ritkábban kerül szóba, hogy a cápák a tengeri életközösségek egészsége, ökológiai egyensúlya szempontjából is kulcsfontosságú szereplők.

 

Egymillió hektáros tengeri park létesült

2016.05.31.

A borneói Tun Mustapha Park a legnagyobb védett tengeri terület és cápa menedék Malajziában, melynek hivatalos természetvédelmi oltalmáról a múlt héten döntött a maláj kormány. A döntés, melynek több éves előkészítő folyamatában a WWF malajziai irodája is részt vett, mérföldkőnek számít a globális tengeri élővilág megőrzése és a fenntartható fejlődés előmozdítása szempontjából.

 

Mérföldkő vizeink védelmében!

2016.05.20.

Magyar állomásához érkezett a WWF és a Coca-Cola legnagyobb regionális természetvédelmi összefogása, amely 7 éven keresztül 5 országban, mintegy 53 km2 vizesélőhely rehabilitációját és 12 millió m3 víz megőrzését, vagy természetes állapotába történő helyreállítását célozza a kelet-közép-európai régióban. A Barcs melleti Ó-Dráva holtágának helyreállítása egyben az első LIFE+ alap által támogatott magyar-horvát közös természetvédelmi projekt.

 

Idén is Magyar Természet Napja!

2016.05.18.

2016-ban is megünnepeljük a Magyar Természet Napját, amikor a hazai természeti értékekre hívjuk fel a figyelmet. Az alapítók, a MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország színes programokkal várja az érdeklődőket az újlipótvárosi Szent István parkban!

 

Pályázati felhívás - Élő Erdő Díj

2016.05.11.

Meghosszabbítottuk az Élő Erdő Díj pályázat leadási határidejét: július 1-ig lehet jelentkezni. Magyarország legjobb, Natura 2000 erdőkben tevékenykedő magán erdőgazdálkodóit keressük!

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Fotók Palánták Program KirándulásWWF Zöld generáció önkéntes nap 2015.12.12.Kolontár - egy évvel később

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!