Archívum

Tavasz a Normafán

2016.04.04.

Ha valaki az év során csak egyszer látogat el a budai Normafára, most tegye! Április a szemkápráztató virágszőnyeg, és a levegőt átható illatok időszaka, amikor még napsütésben sétálhatunk a fák alatt. A Normafán jelenleg turisztikai fejlesztések zajlanak – reméljük, a természet is jól majd ki belőle...

 

Lignit vs egészséges környezet és jövő

2016.03.31.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több lignitbánya megnyitását tervezik, miközben az UNESCO Világörökség Szakbizottsága állásfoglalásban adott hangot aggályainak. A WWF Magyarország környezetvédelmi felméréséből ijesztő adatok kerültek napvilágra a lignit és szénbányászat és tüzelés környezeti, egészségügyi hatásairól.

 

Pilis lett idén a Föld Órája Fővárosa!

2016.03.30.

Március 19-én tartották a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját. A WWF Magyarország idén is meghirdette a hagyománnyá vált Föld Órája Főváros Kihívást, melyet Pilis nyert el! A hazai települések megmutatták, hogy évről évre egyre elkötelezettebbek.

 

A Zöld Generációval az iskolában

2016.03.27.

A Zöld Generáció programon záróprojetjeként a Biodiverzitás modul néhány tagja egy általános iskolás csoportnak találtak ki egy másfél órás foglalkozást. Programjukat élesben is kipróbálhatták február 24-én, erről olvasható élménybeszámoló Molnár Dóra Ritától csapatunk egyik lelkes tagjától.

 

Barnamedvék az új designerek!

2016.03.24.

Limited edition gördeszka lapok – medvekarmolással! A WWF Magyarország limitált gördeszka-sorozattal lepi meg a városi fiatalokat. A Cirus kiváló minőségű lapjait a Budakeszi Vadaspark barnamedvéi vették kezelésbe.

 

Minden eddiginél erőteljesebb Föld Órája volt az idei

2016.03.21.

Helyi idő szerint pontban 20:30-kor, a Müpában történt ünnepélyes lekapcsolást követően kihúnytak Budapest fényei, miközben a világ 178 országának több mint 10000 helyszínén söpört végig a világ lagnagyobb éghajlatvédelmi civil összefogása.

 

Többet vár a magyar lakosság

2016.03.19.

A 60 legnagyobb hazai vállalatból mindössze 2 rendelkezik éghajlatvédelmi stratégiával, míg egy felmérés szerint a magyarok a vállalatokat és az ipart tartják felelősnek az éghajlatváltozás kezeléséért.

 

A Föld Órája filmpályázat

2016.03.17.

Készíts a megadott paraméterek szerint egy komponált (vágott vagy vágatlan) maximum 1 perces-es videót a Föld Óráján elsötétülő egy - vagy akár több - ikonikus magyarországi épületről.

 

Vállal a világ a Föld Óráján

2016.03.16.

Idén rekordot dönt a Föld Órájában résztvevő országok száma. Óriási érdeklődés, tömegek bevonódása, és ambíciózus célok megvalósítása mellett készül a világ a szombati sötétbe borulásra.

 

Klasszikus zene és innovációk a Föld Óráján

2016.03.09.

Idén a fenntartható innovációké, a zöld tehetséggondozásé és a vízé lesz a főszerep a Föld Órája központi lekapcsoló eseményén.

 
1 ...4 5 6 7 8 9 10
 

Fotók Palánták ProgramDuna NapTerepi nap és vízibivaly-hajtás Tiszatarjánban

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!