Archívum

Kapcsolj le és ötletelj a WWF-el a Föld Óráján!

2016.03.07.

A WWF Magyarország és a Be-novative közösségi ötletmotorja összeállt a jó ügy érdekében az idei Föld Órája alkalmából. Szeretnénk lehetőséget adni a valódi kapcsolódásra és a valódi cselekvésre mindazoknak, akik a Föld Órája szellemiségét követve tenni szeretnének az éghajlatváltozás ellen.

 

Veszélyben az európai éghajlatvédelmi célok a Föld Órája előtt

2016.03.03.

Alig két héttel a Föld Órája előtt a világon már több ezer civil kezdeményezés zajlik azért, hogy a mozgalomhoz kapcsolódva aktívan tegyen az éghajlatváltozás mérsékléséért. Mindeközben elkeserítő, hogy az EB most pénteken arra készül, hogy ellehetetlenítse Európa éghajlatvédelmi céljainak teljesülését és a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény implementációját.

 

Ne tessék ezt mind kidobni!

2016.03.01.

Közel 800 millió embertársunk éhezik. Mégis évről évre 1,3 milliárd tonna élelmiszer megy veszendőbe világszerte, derül ki a FAO felméréséből. Ennek a fele is bőven elég lenne ahhoz, hogy minden szűkölködő jóllakhassék.

 

Papírvilág a természetért

2016.02.25.

Két végzős, animáció szakos hallgató páratlan filmet készített a WWF Magyarországnak, amely mára bejárta a világot és a virtuális valóságot, nemzetközi díjak sorát begyűjtve.

 

Kapcsolj le velünk 2016-ban is!

2016.02.23.

Tizedik évéhez érkezett az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb civil megmozdulása! A kezdeményezés szimbolikus lámpaoltása egy generáció számára jelent egyet az összefogással és a cselekvés erejével.

 

Titokzatos rokonok

2016.02.05.

A két műkedvelő barlangász, Steven Tucker és Rick Hunter 2013. szeptember 13-án lépett be a Rising Star („Kelő Csillag”) üregrendszerébe. Ők sem számítottak rá, hogy nemsokára felfedezik az elmúlt ötven év talán legfontosabb és legrejtélyesebb emberelőd-maradványait.

 

Az EP kiállt a természetvédelem mellett

2016.02.04.

Az Európai Parlamentben tegnap megtartott szavazáson a képviselők elsöprő többsége az EU Madárvédelmi és Élőhelyvédelmi Irányelveinek felülvizsgálatra bocsátása ellen szavazott. A WWF európai irodái felszólítják az Európai Bizottságot, hogy kövesse a példát és támogassa a természetvédelmi irányelvek megtartását 2016 tavaszán.

 

Tegyük rendbe vizeinket!

2016.02.02.

Február 2-a a vizesélőhelyek világnapja. Riasztó adat, hogy a legújabb eredmények szerint hazánkban a természetes folyók és tavak közül csak 12 százalék van jó ökológiai állapotban. Ugyanakkor a jelenleg elérhető EU források elenyésző hányada szolgálja közvetlenül vizeink helyreállítását.

 

Jegesmedve a mozivásznon

2016.02.01.

Norm az Északi - a sarkvidék egyik legismertebb állata, a jegesmedve ihlette, gyerekeknek szóló történetet hamarosan bemutatják Magyarországon is.

 

Farkasszemet nézett az ordassal a vadász

2016.01.25.

Az Északi-középhegység nagyragadozóiról egyre többet tudunk, de mivel mindössze néhány hiúz és farkas lakja az erdős területet, a kutatók munkáját minden nyom és információ nagymértékben segíti. A WWF különleges eseményről kapott közvetlen beszámolót, amely pozitívan végződött: egy vadász szemtől szembe találkozott a ritka nagyragadozóval.

 
1 ...5 6 7 8 9 10
 

Fotók Panda tábor Nagykőrös 2011 augusztusTetraPak kiállításHódtelepítés 2008.

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!