Éghajlatváltozás

megosztás:

Fotó: WWF MagyarországA Föld éghajlatának szabályos ritmusa hajtja az évszakokat és szabályozza az időjárási viszonyokat. Épp ezért a klímaváltozás és a globális felmelegedés élet-halál kérdése. A légszennyezés emelkedése a természet és az emberek túlélését veszélyezteti.

A klímaváltozás az egyik legkomolyabb környezeti kihívás, amivel földünknek szembe kell néznie. Sürgős fellépést kíván, ha el akarjuk hárítani a fenyegetést, amely növény és állatfajokat, értékes élőhelyeket és az emberi életet veszélyezteti.

A WWF világszerte azon dolgozik, hogy tudatosítsa a klímaváltozás okait, következményeit és a lehetséges megoldásokat. Célunk az energiatakarékos életmód és termelés elérése, valamint a jelenlegi energiaellátás és -felhasználás átalakítása a fosszilis energiahordozókról a megújuló energiaforrások felé.

 

Kapcsolódó anyagok

 

Fotók Föld Órája 2017Hódtelepítés 2008.Nagy Ugrás 2016

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!