Éghajlatváltozás hatásai

megosztás:

Az éghajlatváltozás hatásait már most érzékeljük, és ez csak súlyosbodni fog. A sarki jégsapkák olvadása következtében folyamatosan emelkedik a tengervízszint, egyre gyakoribbak és nagyobbak lesznek a viharok, a gleccserek gyors olvadása pedig először pusztító árvizeket, később ivóvízhiányt fog okozni.

A természetes erdők és mezőgazdasági tájak életközösségeinek működése mindannyiunk számára fontos, hiszen a megélhetésünk alapját és mindennapi életünk hátterét jelenti. A legtöbb élőlény azonban egyre kevésbé képes alkalmazkodni az éghajlatváltozás okozta drasztikus átalakulásokhoz.

Fontosnak tartjuk annak bemutatását, hogy a klímaváltozás miként hat a világ és Magyarország életközösségeire, és mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez a hatás minél kevésbé legyen megterhelő.

Ezért egy figyelemfelhívó kampányt indítunk, amely a klímaváltozás veszélyeit és a hatások csökkentésének hétköznapi lehetőségeit mutatja be. Az Olvadóban az Otthonunk című kampány során beszélünk a megújuló energiák adta lehetőségekről, tippeket adunk a hétköznapi energiafogyasztás csökkentésére, s olykor játékosan, máskor komoly formában emlékeztetünk arra, hogy természeti értékeink megőrzése mindannyiunk felelőssége, mely nem tűr halasztást.

 

Fotók Szegedi túraÜzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012Nagy Ugrás 2016

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!