Egyéb természetvédelem

megosztás:

pic

Natura2000 tervek

Natura 2000 fenntartási tervek készültek az alábbi 5 Natura 2000 területegységre: Fülöpházi Hosszú-rét, Móricgáti lápok, Tisza Alpár-Bokrosi ártéri öblözet, Alsó-Tisza hullámtér és Déli Homokhátság. A végleges tervek közzétételre kerültek.
 
pic

A Traditional and Wild Projekt

A WWF Magyarország és a TRAFFIC összefogott egy közép-európai projekt érdekében, melynek címe Hagyományos és Vad. A vadon élő növények hagyományos begyűjtését és felhasználását hirdető program célja, hogy csökkentsék a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségeket Közép-Európában.

A WWF Magyarország és a TRAFFIC összefogott egy közép-európai projekt érdekében, melynek címe Traditional and Wild. A vadon élő növények hagyományos begyűjtését és felhasználását hirdető program célja, hogy csökkentsék a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségeket Közép-Európában.

 
pic

Mongólia

A Khar-us Nuur Nemzeti Park páratlan élővilága veszélyben van. Az évszázadokig változatlan területet az egyre gyakoribb és intenzívebb túllegeltetés fenyegeti. Mit tehetünk, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon?

 
pic

Fóti somlyó

A fóti boglárkalepke élőhelyének védelméért, fenntartásáért indult programunk 6 éven keresztül tartott a helyi iskolások, lakosok és a természetvédelmi hatóság bevonásával.

 
pic

Kisvizek védelme

Hazánk szennyezett, de önmagában sokszor különleges természeti értékeket rejtő, számtalan növény- és állatfajnak otthont adó kisvizek, kistavak védelme igen fontos feladat.
2001 és 2003 között, 3 éven keresztül számos helyi iskolával, önkormányzattal, társadalmi szervezettel, magánszeméllyel vettük fel a kapcsolatot, akik nem csupán a tavak felmérésében vesznek részt, de készek tenni is azért, hogy a településük közelében lévő állóvíz állapota javuljon.

 
pic

Detox kampány

1930 és 2000 között a világon előállított vegyi anyagok mennyisége évi 1 millió tonnáról 400 millió tonnára nőtt. Ma gyakorlatilag egyetlen élőlény sincs ezen a bolygón, amelyik ne lenne kitéve az ember által az iparban és mezőgazdaságban használt vegyi anyagoknak.

 

Kapcsolódó anyagok

 

Fotók Föld Órája 2017Nagy Ugrás 2017 - SajóörösÜzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!