Együtt az erdőkért
#Together4Forests

Hajógyári-sziget

Az éghajlatváltozás, a tomboló erdőtüzek és az intenzív mezőgazdaság kiirtja bolygónk erdeit és értékes élőhelyeit. Az erdőket, amelyek számos fajnak adnak otthont és felbecsülhetetlen értéket képviselnek mindannyiunk számára.

Az Európában általunk elfogyasztott hús, tejtermék, pálmaolaj, szója és kakaó előállítása közvetlen összefüggésben áll a természetpusztulással. A világ erdei és más élőhelyei ugyanis folyamatosan zsugorodnak, miközben helyüket a fogyasztásunkat kiszolgáló mezőgazdasági területek váltják fel. Az Európai Unió felelős a globális erdőirtások több mint 10%-áért, az Amazonas-vidéktől Indonéziáig. Rohamos ütemben elfogyasztjuk erdeinket.

Most itt az esély, hogy megállítsuk ezt a pusztítást, de szükségünk van a te segítségedre is! Az Európai Bizottság társadalmi konzultáció keretében kéri ki mindenki véleményét arról, mit tegyünk az erdőpusztítások megfékezéséért. Aláírásoddal te is részt vehetsz abban, hogy létrejöhessen egy olyan erdővédelmi törvény, ami szabályozza az erdőirtások árán előállított termékek behozatalát az európai piacra. Fékezzük meg a természetrombolást!

Cselekedj most! Írd alá petíciónkat, és követeljünk együtt egy erős erdőtörvényt az EU-tól, amivel nemet mondunk az erdőpusztításhoz vezető fogyasztásra és megóvjuk jövőnket!