Élő Duna és Élő Duna Turné

megosztás:

A WWF azért dolgozik, hogy a Duna visszanyerje természetes szabadságát és gazdagságát. A forrástól a deltáig együttműködünk a folyó mentén lakókkal, hogy közösen újra életre keltsük a folyót, új lehetőségeket teremtve a fenntartható mezőgazdaság és ökoturizmus számára. A hódok, amelyek a 19. században teljesen eltűntek Magyarországról, ma boldogan népesítik be újra a folyópartokat. Romániában és Bulgáriában hatalmas ártereket és vizesélőhelyeket állítottunk helyre, ahol madarak sokasága - mint például a kis kormorán és a cigányréce - lelt biztonságos otthonra.

Ausztriában, Szlovéniában, Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában, a Duna, a Dráva és a Mura folyók mentén egy 5 országot érintő, határokon átnyúló természetvédelmi területet hozunk létre az UNESCO világörökség részeként. A WWF elszántan küzd a dunai óriáshal, a dinoszauruszok korából származó viza kihalása ellen. Munkánk legnagyobb elismerése, amikor a Dunát feléledni látjuk: 40 év szünet után visszatértek a kérészek és ismét virágzik a Duna, ami a folyó javuló egészségének ékes bizonyítéka.

A WWF Élő Duna Turnéja egy interaktív társasjáték és oktatóprogram, ami hat Dunamenti országban képviseli a természetes állapotú vizesélőhelyek jelentőségét. Bemutatja az ártéri erdők és a Duna élővilágának változatosságát és veszélyeztetettségük szempontjaira is felhívja a figyelmet.

Tovább a projekt honlapjára

 

 

Fotók A természetvédelmi őrszolgálat mindennapjaiPET Kupa 2017Erdei kirándulások 2015

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!