Energiatakarékosság

megosztás:

Ma már tudjuk, hogy a globális felmelegedés felelősei az üvegházhatású gázok, közülük is főleg a szén-dioxid. A „bűnös gáz” légköri előfordulásának növekedése az emberiség egyre energiaéhesebb életmódjának köszönhető. A jólét hajszolása közben hajlamosak vagyunk megfeledkezni saját jövőnkről. Pedig sokkal kisebb költséggel és nagyobb haszonnal jár, ha most cselekszünk, mintha nem veszünk tudomást a problémáról.

A fosszilis energiahordozók adták a múlt és a jelen energiáját, a jövőben azonban át kell térni a magukat tálcán kínáló, kiaknázatlan megújuló energiaforrásokra. A szükséges tudás és technológia már jó ideje rendelkezésünkre áll. A nap- a szél-, a víz- és a geotermikus hő kimeríthetetlen energiaforrások és nem szabad figyelmen kívül hagyni a szerves anyagokból kinyert biomasszát sem. Csak hogy egy példát említsünk: három óra alatt annyi energia érkezik a Napból a Földre, amennyi egész éves energiaigényünket fedezhetné!  

Hogy Te is tudd, hogyan csökkentheted otthon az energiafogyasztásod, összeállítottunk egy energiatakarékossági tippeket tartalmazó listát.

Kapcsolódó anyagok

 

Fotók WWF Föld Órája 2013Föld Órája Fővárosa kihívás 2016Kolontár - egy évvel később

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!