Erdők

Magyarország egyik legidősebb erdejét vágták ki a Bükk-hegységben

2019.05.06.

Védett területen álló, 180 éves erdőt vágtak ki a Bükki Nemzeti Parkban. A WWF Magyarország szerint a természetvédelmi oltalom alatt álló állami erdőterületeken zajló fakitermelés jelenlegi gyakorlata fenntarthatatlan, ezért átfogó szakmai megoldásra lenne szükség.

Mi fán terem az erdő?

2019.03.08.

Felületesen szemlélve úgy tűnhet, hogy az erdőgazdálkodás és a természetvédelem egymást akadályozó tevékenységek. A valóság viszont az, hogy lehet úgy is nyereséges erdőgazdálkodást folytatni, hogy közben a jelenleginél jóval kevesebbet ártunk a természetnek.

A bölények köszönik, jól vannak

2019.02.23.

Február közepén a WWF Magyarország erdős csapata egy lengyelországi konferencián vett részt. A terepi program helyszíne a híres Białowieża őserdő volt, amelynek neve a vitatott jogosságú fakitermelés miatt tavaly bejárta a világsajtót. Legtöbben azonban úgy ismerik, mint az európai bölény utolsó menedékét.

Eldőlt: nem lesz építkezés a Pirin Nemzeti Parkban

2019.01.18.

Óriási siker! A WWF és más természetvédelmi szervezetek az utolsó bírósági tárgyalást is megnyerték. Bulgária legfelsőbb bírósága megfellebbezhetetlen határozatban vonta vissza azokat a változtatásokat, amelyeket kormány 2017-ben vezetett be a Pirin Nemzeti Park kezelési tervébe.

Megmenekült a Csarna-völgy!

2018.11.28.

Nem épül kisvasút a Csarna-völgybe. Az Ipoly Erdő Zrt. visszavonta a völgybe tervezett kisvasútépítési kérelmét, ezzel a környezeti hatásvizsgálati eljárás hivatalosan lezárult.  A WWF Magyarország is lezárta a terület védelme érdekében indított aláírásgyűjtést.

Csarna-völgy: nyílt levél Nagy István agrárminiszternek

2018.11.27.

A WWF Magyarország nyílt levélben köszönte meg az agrárminiszter állásfoglalását, melyben nyíltan kiállt amellett, hogy a Csarna-völgy háborítatlansága mindannyiunk érdeke, ezért a területre tervezett beruházást ellenzi, és az Ipoly-Erdő Zrt.-t az engedélykérelem visszavonására szólította fel.

Fotók Föld Órája 2016Erdei kirándulások 2015Terepi nap a Turjánvidéken 2014.05.26.