Erdők

Magyarország egyik legidősebb erdejét vágták ki a Bükk-hegységben

2019.05.06.

Védett területen álló, 180 éves erdőt vágtak ki a Bükki Nemzeti Parkban. A WWF Magyarország szerint a természetvédelmi oltalom alatt álló állami erdőterületeken zajló fakitermelés jelenlegi gyakorlata fenntarthatatlan, ezért átfogó szakmai megoldásra lenne szükség.

Mi fán terem az erdő?

2019.03.08.

Felületesen szemlélve úgy tűnhet, hogy az erdőgazdálkodás és a természetvédelem egymást akadályozó tevékenységek. A valóság viszont az, hogy lehet úgy is nyereséges erdőgazdálkodást folytatni, hogy közben a jelenleginél jóval kevesebbet ártunk a természetnek.

A bölények köszönik, jól vannak

2019.02.23.

Február közepén a WWF Magyarország erdős csapata egy lengyelországi konferencián vett részt. A terepi program helyszíne a híres Białowieża őserdő volt, amelynek neve a vitatott jogosságú fakitermelés miatt tavaly bejárta a világsajtót. Legtöbben azonban úgy ismerik, mint az európai bölény utolsó menedékét.

Fotók Palánták ProgramDuna NapTerepi nap a Turjánvidéken 2014.05.26.