Mi fán terem az erdő?

megosztás:

Felületesen szemlélve úgy tűnhet, hogy az erdőgazdálkodás és a természetvédelem egymást akadályozó tevékenységek. A valóság viszont az, hogy lehet úgy is nyereséges erdőgazdálkodást folytatni, hogy közben a jelenleginél jóval kevesebbet ártunk a természetnek.

Ráadásul ez nem is bonyolult feladat – a kihívás az, hogy saját, évtizedek, évszázadok alatt berögzült szokásainkat kell megváltoztatnunk.

Nézd meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 6 részes animációsfilm-sorozatát, amely a WWF Magyarország közreműködésével készült a LifeinForests – Élet az Erdőben projekt keretében. 

A sorozat hat részében a természetközeli erdőgazdálkodás és a Natura 2000 program irányelveit, lehetőségeit mutatjuk be, és rávilágítunk a tudatos, a természetvédelmi szempontokat szem előtt tartó erdőgazdálkodás ökológiai, társadalmi és gazdasági előnyeire.

 

 

 

Fotók Nagy Ugrás 14 településenMission ImPanda vetélkedő a Föld NapjánArt of Danube

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!