Erdős projektek

megosztás:

pic

Örökerdők a Budai-hegységben

Örökerdők a Budai-hegységben (2003 óta) – a folyamatos erdőborítást biztosító ún. szálaló erdőgazdálkodás mintaterülete, tanösvényekkel. A tanösvények Budapest területén, jól megközelíthető kirándulóhelyeken találhatók. A Budai hegyeket kezelő Pilisi Parkerdővel több, mint 10 éve működünk együtt az erdőgazdálkodás megújításával kapcsolatos szemléletformálásban.

 
pic

Turjánvidék, az Alföld rejtett kincse

Turjánvidék (2011-2016) – az Alföldön, mintegy 7300 hektáron elterülő, több mint száz éve használt lőtér változatos erdeinek, gyepterületeinek helyreállítása, értékeik megőrzése.

 
pic

Élet az erdőkben

Élet az erdőkben (2014-2018) – hazánk uniós, Natura 2000 védelem alatt álló erdeiben az erdőgazdálkodás módszereinek, szemléletének megújítása, összehangolása - a természeti értékek jobb megóvása érdekében.
 
pic

Erdei nagyragadozóink

Erdei nagyragadozóink (2000-2004, majd 2006 óta) – a hiúzok, farkasok és medvék hazánk elüldözött vadjai, melyek az utóbbi években térnek vissza hozzánk. Támogatjuk a kutatásukat, ismeretterjesztést folytatunk, továbbá aktívan fellépünk az illegális vadászatukkal szemben.

 
pic

Kárpáti erdeink élővilágának kutatása

Kárpáti erdeink élővilágának kutatása (2013-2016) - az Északi-középhelység erdeinek, madarainak, denevéreinek és rovarainak átfogó kutatása, egyetemek, nemzeti parkok és erdőgazdaságok közreműködésével.
 

 

Fotók Természetes vízmegtartás, lefolyáslassítás, árvízi védekezés AngliábanWWF Föld Órája 2013Nagy Ugrás 2016

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!