Fotógaléria

Állandóan frissülő galériánkban a természetfotók mellett akcióinkról, megmozdulásainkról is találsz képeket. Kerülj képbe a természettel!

pic

Természetes vízmegtartás, lefolyáslassítás, árvízi védekezés Angliában

2018.11.08

Idén szeptemberben azért utaztunk Angliába magyar települések polgármestereivel, képviselőivel és vízügyi szakemberekkel, hogy két olyan mintatelepülést látogassunk meg, ahol - a hazai gyakorlattal szemben - a vízmegtartás alapelvét követve védekeztek a villámárvizek ellen.

 
pic

Art of Danube

2018.07.25

Egy 1 km hosszú vásznon örökítette meg a Duna egyedülálló tájait, valamint veszélyeztetett növény- és állatfajait a szerbiai Szond városából származó Ana Tudor festőnő. A világ leghosszabb dunai képe hosszú útra indult ezen a nyáron a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig.

 
pic

Föld Órája 2018

2018.03.27

A WWF Magyarország idén egy exkluzív, különleges lekapcsoló eseménnyel köszöntette a Föld Óráját. A Müpa adott helyet a Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs Éjjel című előadásának, amely ezúttal egy meglepetés programmal zárult.

 
pic

Nagy Ugrás 2017 - Sajóörös

2017.07.20

Ahány település, annyi Nagy Ugrás – nézd meg, hogy hogyan csobbantak Sajóörösön, ahol főzőverseny és vizes kötélhúzás is kísérte a fő programot.

 
pic

Nagy Ugrás 2017 - Herend

2017.07.20

Az idei Nagy Ugrás alkalmával a kihívásunkon résztvevő települések közül Herend vetette a legnagyobb hullámot – ezúttal nem szó szerint, hanem a Séd-patakba történő ugrásuk mellett színes és ötletes programjaikkal hívták fel a figyelmet édesvizeink védelmének fontosságára.

 
pic

PET Kupa 2017

2017.07.10

Idén a WWF Magyarország csapata is elindult a PET Kupán. Vizipanda nevű hajónkon hat napig szedtük a hulladékot a Tiszán, végül az 5. helyen zártuk a versenyt. A PET Kupa célja a Tisza vizének és árterének megtisztítása, valamint a környezettudatos szemléletmód terjesztése - nem véletlen tehát, hogy mi is részt vettünk benne!

 
pic

Föld Órája 2017

2017.03.27

Idén a Föld Óráját egy rendhagyó, esti, fejlámpás túrával ünnepeltük a Normafán. A több mint 100 lelkes és kitartó túrázó az Erzsébet-kilátó teraszáról nézhette Budapest díszvilágításának lekapcsolását. A jó hangulatot forró italok, harapnivaló, és egy kis tánc garantálta. Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

 
pic

Terepi nap és vízibivaly-hajtás Tiszatarjánban

2016.12.02.

Tiszatarjánban az éghajlatváltozás által felerősített jelenségekhez jobban alkalmazkodó földhasználatot alakítottunk ki. A terepi nap során a vízibivalyokat az ártérről a téli szálláshelyükre tereltük.

 
pic

25 éves a WWF Magyarország

2016.10.29

Az Alapítvány születésnapja alkalmából rendezett sajtóeseményen kerekasztal beszélgetést tartott Janicsák Veca énekesnő, Varga Livius, a szintén 25 éves Quimby tagja és Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó.

 
pic

Nagy Ugrás 2016

2016.07.14

Több száz európai helyszín mellett 16 magyar településen is megtartották vasárnap a Nagy Ugrást, az édesvizek európai ünnepét. A WWF Magyarország országos kihívására 8 megyéből érkeztek csatlakozók, így ismét a miénk lett a legnagyobb csobbanás a Duna menti régióban!

 
pic

Magyar Természet Napja 2016

2016.05.27

Idén ismét megünnepeltük a Magyar Természet Napját. Május 22-én a három alapító szervezet, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egésznapos programsrozattal várta az érdeklődőket Budapesten, az újlipótvárosi Szent István parkban. Jövőre tarts velünk!

 
pic

Föld Órája Fővárosa kihívás 2016

2016.03.30

Március 19-én tartották a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját. A WWF Magyarország idén is meghirdette a hagyománnyá vált Föld Órája Főváros Kihívást, melyet Pilis nyert el! A hazai települések megmutatták, hogy évről évre egyre elkötelezettebbek.

 
pic

Föld Órája 2016

2016.03.25

Helyi idő szerint pontban 20:30-kor, a Müpában történt ünnepélyes lekapcsolást követően kihúnytak Budapest fényei. A központi lekapcsoló eseményen a fenntartható innovációkat, és a WWF Zöld Generációt ünnepelték. A WWF Magyarország a Föld Órája alkalmából a hazai vállalatok felelősségére figyelmeztet.

 
pic

WWF Zöld generáció önkéntes nap 2015.12.12.

2015.12.18

A Párizsi Klímacsúcs zárónapján diákok egy csoportja a WWF Magyarországi Központjában gyűlt össze, hogy megfogalmazzák a jövő generáció éghajlatvédelmi üzenetét a világ döntéshozói számára. Üzenetükben vezetői szemléletváltást, hosszú távú célokhoz való igazodást sürgetnek, és égető feladatok végrehajtására szólítanak fel a közös jövő érdekében.

 
pic

Őszi erdei kirándulás a Zöld Generációval

2015.11.18

November elején erdei kirándulást tettünk a Budai hegységben a Zöld Generáció program résztvevőivel. A 6-8 kilométeres könnyű séta során megismerkedtünk az erdőt alkotó főbb fafajokkal, de szó esett erdőgazdálkodásról, vadkérdésekről és a klímaváltozás kihívásairól is.

 
pic

A természetvédelmi őrszolgálat mindennapjai

2015.07.31

Július 31-én ünnepeljük a természetvédelmi őrök napját (World Ranger Day). E világnap olyan szakemberek előtt tiszteleg, akik hivatásszerűen, elkötelezetten védik hazájuk és az egész emberiség értékeit, sokszor veszélyeket is vállalva ezzel. Magyarország tíz nemzeti parki igazgatóságánál összesen 250 állami természetvédelmi őr tevékenykedik. Ma őket ünnepeljük!

 
pic

Nagy Ugrás 14 településen

2015.07.29

Július 12-én vasárnap délután három órakor az ország 15 településén, azonos időpontban megrendezett Nagy Ugrással Magyarország a régió legnagyobb csobbanásával állt ki saját vizei mellett. Köszönjük a résztvevőknek, csodálatosak voltatok!

 
pic

WWF Nagy Ugrás 2015

2015.07.13

2015-ben Dunabogdányban rendeztük a WWF Nagy Ugrás központi eseményét. A szabadstrandon az Élő Duna Turnéval, csúszdával, röplabda bajnoksággal, vízipisztoly csatával vártuk az ugrókat. Több mint 250-en csobbantak velünk, és segítettek felhívni a figyelmet folyóink fontosságára. Ez úzon is köszönjük!

 
pic

Rupp-hegy kirándulás 2015

2015.06.08

A WWF Magyarország hétvégén egy izgalmas botanikai barangolóra invitálta az érdeklődőket. A lelkes kis csapattal nekivágtunk, hogy minél több védett növényt megismerjünk. Tudtátok, hogy Magyarországon is nyílnak orchideák vadon? Bizony, több mint 60 őshonos faj virágzik kis hazánkban - főleg késő tavasszal és nyáron. 

 
pic

Megünnepeltük a Magyar Természet Napját

2015.05.26

Május 22-én tartottuk meg minden idők első Magyar Természet Napját! A Biodiverzitás Világnapjával egy időben tartott ünnep a hazai természeti értékekre hívja fel a figyelmet. Az alapítók, a MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország színes programokkal fogadták a Margit-szigeten a rossz idő ellenére szép számban érkező érdeklődőket.

 
pic

Bemutatkozott a Zöld Generáció Program

2015.05.20

Május 18-án hivatalosan is kezdetét vette a WWF Magyarország és a Toyota Fund for Europe közös, Zöld Generáció Tehetséggondozó programja. A szakmai mentorok 25 fiatal jelentkezőt választottak ki a pályázók közül, akik egy éven keresztül dolgoznak majd együtt, hogy válaszokat találjanak a biodiverzitás és az intelligens város témakörein belül felmerülő problémákra.

 
pic

Föld Órája 2015

2015.04.07

A WWF által útjára indított Föld Óráján a világ számos nagyvárosa, közintézménye, vállalata és otthona elsötétül egy órára, hogy szimbolikusan kiálljon az éghajlatváltozás elleni harc fontossága mellett. 2015-ben minden eddiginél több, 172 ország csatlakozott idén a Föld Órájához! Magyarországon is ünnepelték a tettek erejét, amellyel együtt változtathatunk az éghajlatváltozáson! A WWF Magyarország kihirdette a 2015. évi Föld Órája Fővárosát is - idén Vác nyerte el a kitüntetést.

 
pic

Mission ImPanda vetélkedő a Föld Napján

2015.04.23

A kétegyházai Táncsics Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban a Föld Napja alkalmából rendezték meg az első „Mission ImPanda - Panda Mentő Akció” című vetélkedőt általános és középiskolás diákok számára. Összesen 21 csapat, 110 gyermek versengett a fogságba esett óriáspanda kiszabadításáért.

 
pic

2015 Víz világnapja

2015.03.30

Március 22-e a Víz Világnapja. A WWF Magyarország idén is oktatóanagokkal, játékokkal és szemléltető eszközökkel hívta fel a figyelmet az ivóvíz-bázisok fontosságára. Célunk, hogy minél többen belássák: vizeinket fenntartható módon kell felhasználnunk - amire némi odafigyeléssel képesek is vagyunk!

 
pic

Erdei kirándulások 2015

2015.03.05

Tél végén több erdei kirándulásra invitálta az érdeklődőket a WWF Magyarország. Bebarangoltunk egy ártéri erdőt a Palotai-szigeten, majd pedig Hűvösvölgyből indulva felkapaszkodtunk a Látó-hegyre.

 
pic

Madárbarát munkahely

2014.12.01

Hallottatok már a madárbarát munkahelyről? És a madárbarát kertről? Nos, a WWF is csatlakozott az MME programjához, és nemrég megkaptuk az elismerő táblát!

 
pic

Palánták Program Kirándulás

2014.09.03

A WWF és a Toyota 2014-ben Zöld Kihívás néven versenyt szervezett a Palánták környezeti nevelési programban résztvevő diákoknak. A két győztes csapat tagjai munkájuk jutalmaként egy különleges kiránduláson vehettek részt a WWF szakembereivel a Tisza-tónál. A délelőtt a Tisza-tavi Ökocentrumban telt délután pedig csónakokba szállva fedeztük fel a tó élővilágát. 

 
pic

Palánták Program

2013.04.25

A WWF a Toyotával közösen új környezeti nevelési programot indított 2013. tavaszán, Palánták néven. A program legfőbb célja, hogy a gyerekek számára a gyakorlatban is alkalmazható, valós tudást nyújtson a fenntarhatóság különböző témakörein belül. Mindezt interaktív képzés formájában valósul meg, melyet bemutatóeszközök és csoportfeladatok a szinesítenek. 

 
pic

Mecseki erdők mélyén

2014.07.28

A WWF tevékenységének kiemelt célja a környezeti nevelés, éppen ezért egyik munkatársunk, Bombay Bálint az elmúlt két hetet a Mecsekben töltötte önkéntesként a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület Sündörgő Táborában, ahol az állatokkal kapcsolatos szakmai túrákat vezette a gyerekeknek.

 
pic

Szegedi túra

2014.07.01

A Csaj-tó környékén jártunk szegedi működésünk újraindítása alkalmából.

 
pic

Terepi nap a Turjánvidéken 2014.05.26.

2014.05.29

A WWF Magyarország csapata májusban terepi napot tartott. Az élménybeszámolók itt olvashatóak. 

 
pic

WWF Föld Órája 2013

2013.03.25

Kattints az idei év Föld Órájának képeihez, és csatlakozz hozzánk jövőre! Számítunk Rád!

 
pic

Duna Nap

2012.06.29

 
pic

WWF Föld Órája 2012

2012.04.19

 
pic

Panda tábor Nagykőrös 2011 augusztus

2011.08.16

Jól sikerült a Panda Tábor, mint a mellékelt képek is mutatják a gyerekek nagyon jól érezték magukat.

Nagyon fontos tudni Nagykőrösről, hogy itt még láthatóak elszórva pusztai tölgyesek, amik megmentéséért a WWF régóta küzd.

 
pic

Duna Nap

2012.06.13

 
pic

TetraPak kiállítás

2011.08.05

 
pic

Hódtelepítés 2008.

2008.11.20

 
 

Fotók Mission ImPanda vetélkedő a Föld NapjánDuna NapPalánták Program

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!