WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem

Kétszeres Emmy-díjas A mi bolygónk!

Két kategóriában is nyert A mi bolygónkcímű természetfilm-sorozat az idei Emmy-díjátadón.

2019-09-18 Tovább »

Hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Évről évre egyre hamarabb jön el a Túlfogyasztás Világnapja. Tavaly még augusztusra esett ez a nap, idén azonban már kevesebb mint 7 hónap alatt elhasználjuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait

2019-07-24 Tovább »

 

A magyar kormány kiállását várják az EU karbon -semlegessége mellett

A magyar kormány napokban megjelent nyilatkozatai nem mutatnak egységes és világos álláspontot az EU karbonsemlegességére vonatkozóan.


2019-06-20 Tovább »

Ettől a héttől nekünk már „hitelez” a Föld

Ha mindenki úgy élne, mint a magyarok, a Föld éves tartalékai már június 14-én kimerültek volna. Ma a világ népességének 80%-a olyan országokban él, ahol több erőforrást használnak fel, mint amennyit az ökoszisztémák meg tudnak újítani.


2019-06-18 Tovább »

 

Egy bankkártyányi műanyagot eszünk meg hetente

A WWF és partnerei ma publikált tanulmánya szerint az emberek a táplálékkal átlagosan körülbelül 5 gramm műanyagot fogyasztanak hetente, ami egy bankkártya súlyának felel meg.

2019-06-12 Tovább »

Nyaralás a műanyag tengerben?

A Földközi-tenger mindössze vizeink 1%-át teszi ki, de a mikroműanyagok 7%-át tartalmazza, ami rekordmennyiségnek számít. 


2019-06-07 Tovább »

 

Tarolnak az élő korallok

Június 8-a az óceánok világnapja. Hazánkban a tengerek világa távolinak tűnhet, mégis mindannyian függünk tőlük. 


2019-06-04 Tovább »

Magyar Természet Napja 2019

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország kezdeményezésére idén már 5. alkalommal ünnepeljük a Magyar Természet Napját.


2019-05-22 Tovább »

 

Az európai túlfogyasztás napja

Ha a világon mindenki úgy élne, mint az átlag európai lakos, a természet ez évi erőforrásait május 10-ig teljesen ki is merítenénk, és nagyjából 2,8 bolygóra lenne szükségünk a fennmaradáshoz. Ez az állapot tarthatatlan – gyorsabb ütemben merítjük ki ökoszisztémáinkat, mint ahogy azok képesek megújulni. A megoldás Európa ökológiai lábnyomának csökkentésére a kezünkben van – az Európai Unió azonban nem halogathatja a cselekvést. Rövid áttekintés

2019-05-09 Tovább »

Európai túlfogyasztás napja május 10-én

A Global Footprint Network minden évben nyilvánosságra hozza a Túlfogyasztás Világnapjának aktuális dátumát. Idén először viszont arra is fény derült, hogy mikor van az európai túlfogyasztás napja.


2019-05-09 Tovább »