WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Hol áll meg a túlfogyasztás száguldó vonata?

Ma, amikor a hatalmas infláció, az energia-vészhelyzet és a rezsicsökkentés korlátozása miatt a legtöbben arra kényszerülnek, hogy visszafogják fogyasztásukat, az eddigieknél is fontosabbá vált a fenntartható életmód. A túlfogyasztás napja – ahogyan minden évben – idén is korábbra tolódott, de fel kell ismernünk, hogy az emberiség csak akkor boldogulhat, ha sokszor mértéktelen fogyasztását valóban csökkenti.

2022-07-27 Tovább »

Madárfiókák és lepkék vesztét okozhatja egy átgondolatlan intézkedés

Az országban évtizedek óta nem látott aszály pusztít, a mezőgazdaság óriási veszteségeket könyvelhet el. Erre hivatkozva az agrárminiszter az Európai Bizottságtól kéri az agrár-környezetgazdálkodási programban (AKG) érintett gyepek kaszálási korlátozásainak feloldását. Csakhogy az intézkedés a hazai gyepek kevesebb mint 1%-át érinti, így ez a takarmányhiányt érdemben nem fogja enyhíteni, ellenben pont olyan élőhelyekről van szó, ahol ezekben a hetekben még a fűben fészkükön kotlanak a madarak, vagy még röpképtelenek a fiókák, ezen kívül ritka, védett lepkék szaporodási időszakát is keresztülvághatja a kasza.

2022-07-15 Tovább »

 

300 zöld civil találkozott Csongrádon

Idén a WWF Magyarország szervezésében Csongrádon került sor a 31. Zöld Civil Országos Találkozóra június 24-26. között. A két és fél napos elvonulás keretében közel 300-an vettek részt zöld szakmai programokon és előadásokon, természetvédelmi témájú kerekasztal-beszélgetéseken, hasznos képzéseken, mozgalmas és interaktív élményprogramokon és még sok más, a természet- és környezetvédelem köré épülő eseményen.

2022-07-08 Tovább »

Ékszerkollekció és üveggömb készült mikroműanyagból

Dunából származó mikroműanyagok felhasználásával különleges üveggömb és ékszerkollekció készült a Fenntarthatóság a művészet erejével című kreatív kampányban, az alkotásokat a WWF Magyarország javára árverezik el. A Műtárgyak Éjszakája Fesztivál számára készült koncepció a mikroműanyag-szennyezés veszélyeire hívja fel a figyelmet.

2022-05-24 Tovább »

 

Hazai divattervező és sztárfotós is beállt a természetvédelem mögé

Herczeg Zoltán divattervező, designer és Szombat Éva, a 2021-es Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjával elismert fotós két különböző projektben értékes munkájukkal járultak hozzá a hazai természetvédelemhez.

2022-05-19 Tovább »

180 civil szervezet önálló környezetvédelmi minisztériumot kér a Miniszterelnöktől

Az Országgyűlés megalakulásakor 180 civil szervezet nyílt levélben fordul a miniszterelnökhöz azt kérve, hogy a megalakuló kormányban a természeti erőforrások, a környezet és az éghajlat védelmét önálló minisztérium képviselje.

2022-05-03 Tovább »

 

Civilek a Föld napján: az erős környezet- és klímapolitika nemzetbiztonsági érdek

A Föld napja 2022-ben krízisek közepén érkezett, miközben sokasodnak azok a döntések, melyek a háborúra és a körvonalazódó gazdasági válságra hivatkozva parkolópályára állítanák a környezet- és klímavédelmi intézkedéseket. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország felhívja a figyelmet a környezet- és klímavédelem nemzetbiztonsági jelentőségére és az alakuló új kormány felelősségére. A szervezetek szerint szükség van egy önálló környezetvédelmi tárcára a kormányban.

2022-04-22 Tovább »

Digitális bankolással a természetért

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, aminek apropóján a CIB Bank más Intesa Sanpaolo leányvállalatokkal együtt csatlakozik a WWF üzeneteinek népszerűsítéséhez, és felhívja a figyelmet a biológiai sokféleség megóvására és fontos környezeti kérdésekre.

2022-04-22 Tovább »

 

Apple Pay kampány

A WWF küldetése, hogy olyan jövőt építsen, ahol az emberek és a természet egymással karöltve fejlődik és prosperál. Ez egyedül azonban nem lehetséges. Ahhoz, hogy tartós változást érjünk el, mindenkire szükség van: elengedhetetlen a közösségek, kormányok és a vállalatok bevonódása.

2022-04-21 Tovább »

Erős környezetvédelmet várnak a magyarok a kormánytól

A magyarok több mint 90%-a elvárja a mindenkori kormánytól, hogy a természet- és klímavédelem ügyét kiemelt fontossággal kezelje, és lakóhelytől függetlenül döntő többségük úgy gondolja, hogy minden kormányzati ciklusban önálló környezetvédelmi minisztériumra lenne szükség hazánkban – derül ki a WWF Magyarország friss kutatásából.

2022-04-20 Tovább »