WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Back to Nature

Ki hol nyaral, ha nem lehet sehova sem utazni? Dehogynem lehet. Magyarország tele van méltatlanul alulértékelt természeti értékekkel, gyönyörű helyekkel. Pattanjunk biciklire, szálljunk kenuba, vegyünk bakancsot, és irány a természet, mert az utazás nem más, mint a hétköznapokból való kiszakadás. Ehhez pedig igazán nem kell messze menni, elég felfedezni azt, ami az utcák végében van évek óta, csak mindig elsétáltunk mellette.

2020-05-19 Tovább »

Eljött az igazságos zöld átmenet ideje

Május folyamán az Európai Unió bemutatja új uniós költségvetési javaslatát, benne a gazdasági helyreállítást érintő elemekkel. Ennek kapcsán  az Energiaklub, a Klímastratégia Intézet 2050, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország közös nyílt levelükben arra kérik a magyar kormányt, hogy a gazdaság helyreállítását célzó olyan intézkedéseket fogadjon el, amelyek elősegítik az Európai Zöld Megállapodás (European Green Deal) tervezetében megjelölt célokat.

2020-05-12 Tovább »

 

Hogyan komposztáljunk?

Mindenkinél keletkezik szerves hulladék – gyümölcs-, zöldséghéj, ételmaradék, stb. Mi történik, ha ezeket nem komposztáljuk, hanem a kukába dobjuk?

2020-04-30 Tovább »

Csak akkor lehetünk egészségesek, ha hagyjuk élni a természetet

Április 7-én, az Egészség világnapján a Föld lakossága az utóbbi idők legsúlyosabb és legkiterjedtebb egészségügyi krízisével néz szembe. Fontos látni, hogy számos kockázatot rejt magában, ha az ember megzavarja a természet működését – bárhol is legyen a világon.

2020-04-07 Tovább »

 

Készíts browniet bolygóbarátan!

Recept: Bolygóbarát brownie

2020-03-30 Tovább »

A digitális térben zajlik idén a Föld Órája

A világ legnagyobb önkéntes akciója, a Föld Órája március 28-án idén is arra ösztönzi a magánszemélyeket, településeket, vállalatokat és szervezeteket, hogy fejezzék ki elkötelezettségüket bolygónk iránt. Hiszen mi, emberek sem lehetünk egészségesek, ha a minket körülvevő ökoszisztéma beteg.

2020-03-27 Tovább »

 

Te mit vállalsz a holnapért? Csatlakozz te is a Föld Órájához!

Ahogy minden évben, úgy idén is lesz Föld Órája! A világ legnagyobb önkéntes akciója keretében most arra kérünk mindenkit, hogy március 28-ától egy – vagy akár több – vállalással álljon ki a természet és a fenntarthatóság mellett. Hiszen mi sem lehetünk egészségesek, ha a minket körülvevő ökoszisztéma beteg, ezért itt az utolsó utáni pillanat a szemléletváltásra. Mert amit ma teszel, az lesz a holnapod. Szeretnénk, ha te is részese lennél az idei Föld Órájának, mert hisszük, hogy együtt lehetséges!

2020-03-20 Tovább »

Adó 1% - új influenszerekkel erősít a WWF Magyarország

A WWF Magyarország idén - a tavalyi koncepció folytatásaként - újra és újabb ismert emberek bevonásával kampányol a személyi jövedelemadó 1%-áért. Az "Együtt lehetséges!" szlogen alatt futó kampány hagyományos print, online és közösségi médiafelületeken fut a WWF Magyarország szakértői, sztárok, influenszerek és civilek bevonásával.

2020-03-12 Tovább »

 

Szükséges, de nem elégséges

A WWF Magyarország reakciója a kormány klímavédelmi akciótervére. A globális környezeti krízis napi szinten megmutatkozó tünetei és a magyar társadalom növekvő környezeti elvárásai érdemi lépéseket sürgetnek a karbonsemlegesség és a fenntarthatóság területén.

2020-02-20 Tovább »

2020-as szuperév: itt az idő a tényleges tettekre!

A január 21-24-ig tartó Világgazdasági Fórum éves találkozóján bejelentették: az öt legnagyobb globális kockázati tényező kizárólag környezeti fenyegetettségekből áll. A 2020-as „szuperévben” azonban minden eddiginél több lehetőség adott arra, hogy elinduljunk a megoldás útján. A WWF ennek szellemében New Deal for Nature and People elnevezéssel indította útjára új egyezményét.

2020-01-22 Tovább »