WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

A WWF bemutatja: Az új norma nyilatkozata

Egyszer felébredünk ebből a rémálomból, de nem mindegy, mire. A WWF bemutatja Az új norma nyilatkozatát, a kulcsát annak, hogy az emberiség és a természet közös története ne érjen véget.

2020-10-14 Tovább »

Védelem jár Magyarország nagy tavainak

Több mint 70 civil szervezet követeli tavaink Alaptörvény által garantált védelmét.

2020-10-07 Tovább »

 

Egésznapos túrafesztivál a Kéktúrázás Napján

Az Országos Kéktúra egy nap alatt történő, közösségi teljesítésére invitál mindenkit a Magyar Természetjáró Szövetség október 10-én, a Kéktúrázás Napján. A Turista Magazint is kiadó Magyar Természetjáró Szövetség 1961 óta működteti hazánk legismertebb és egyben leghosszabb túramozgalmát, az Országos Kéktúrát.

2020-09-22 Tovább »

Élő Bolygó Jelentés: 8 milliárd ember jövője a tét - A gerincesek kétharmados vesztesége minket is figyelmeztet

A ma publikált WWF Élő Bolygó Jelentés a természet utolsó segélykiáltása: a jelentés szerint a gerinces fajok populációi megdöbbentő mértékben, 68%-kal zsugorodtak. Ha nem vesszük tudomásul, mekkora veszélyben van a természet és ezzel a mi életünk, azzal 8 milliárd ember jövőjét tesszük kockára. Vajon értjük a jelzéseket, képesek vagyunk elindulni a cselekvés útján és alkalmazkodni az új korhoz?

2020-09-10 Tovább »

 

Mérséklődött a túlfogyasztás – itt a lehetőség a változásra

2019-hez képest idén három héttel későbbre, augusztus 22-re esik a Túlfogyasztás világnapja, amely példa nélküli csökkenés a modern társadalom ökológiai lábnyomában – ez azonban nem annak tudható be, hogy hirtelen elkezdtünk jóval tudatosabban élni, hanem a koronavírus-járvány miatti korlátozásokra és annak gazdasági következményeire vezethető vissza.

2020-08-21 Tovább »

A magyarok többsége készen áll a szabályozott környezetvédelemre

A hazai lakosság egy része már elkezdte beépíteni mindennapjaiba a fenntartható szokásokat, sokan azonban még csak a jövőben tervezik megtenni a szükséges lépéseket. A magyarok jelentős hányada elsősorban a döntéshozóktól várná a megoldásokat a természeti és környezeti problémákra, vagyis felülről jövő iránymutatással és szabályozással még tovább lehetne ösztönözni az embereket a változásra – derül ki a WWF Magyarország friss kutatásából.

2020-06-24 Tovább »

 

Nem kerülhetjük el a járványokat, ha a természet ellen dolgozunk

Miközben a világ épp a koronavírus-járvány következményeivel küzd, a WWF három kulcsterületen sürget nemzetközi lépéseket annak érdekében, hogy a COVID-19-hez hasonló betegségek terjedését elkerülhessük a jövőben. A civil szervezet új jelentésében esettanulmányokkal támasztja alá a környezetromboló tevékenységek és a járványok közötti kapcsolatokat.

2020-06-23 Tovább »

Magyarország is nyertese lehet az Európai Unió zöld politikájának

A sajtóban egymást követik az olyan kormányzati vélemények, melyek az európai Zöld Megállapodást a magyar emberek érdekeivel ellentétes szakpolitikának bélyegzik. Pedig a Green Deal csak azt teszi, amit évtizedekkel ezelőtt mindannyiunknak meg kellett volna tennie: ráfordul végre egy olyan fejlődési pályára, amely a természeti erőforrások fenntartható hasznosítását, élhető környezetet, csökkenő szennyezést, egészségesebb élelmiszereket és kibocsátáscsökkentést hozhat.

2020-05-27 Tovább »

 

Minisorozat indul az Első Pesti Egyetemi rádión

A természetes élőhelyek és a fajok számának csökkenése nemcsak bolygónk, de a mi egészségünket is veszélyezteti. A WWF Magyarország közel 30 éve dolgozik azért, hogy hazai természeti értékeinket megőrizzük és mérsékeljük a klímaváltozás hatásait. A hat részes minisorozat a szervezet munkáját mutatja be az Első Pesti Egyetemi Rádión. 

2020-05-22 Tovább »

Back to Nature

Ki hol nyaral, ha nem lehet sehova sem utazni? Dehogynem lehet. Magyarország tele van méltatlanul alulértékelt természeti értékekkel, gyönyörű helyekkel. Pattanjunk biciklire, szálljunk kenuba, vegyünk bakancsot, és irány a természet, mert az utazás nem más, mint a hétköznapokból való kiszakadás. Ehhez pedig igazán nem kell messze menni, elég felfedezni azt, ami az utcák végében van évek óta, csak mindig elsétáltunk mellette.

2020-05-19 Tovább »