WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Mondjunk nemet a halogatásra, mondjunk igent a természetre!

Az ukrajnai háború egész Európa életét felforgatta. Miközben aggodalommal tekintünk keleti szomszédunkban zajló eseményekre, a háború hatásait magunk is a bőrünkön érezzük a dráguló élelmiszerek, az energiaválság formájában, s nap mint nap találkozunk a harcok elől menekülő kétségbeesett embertársainkkal.

2022-04-14 Tovább »

Föld órája: Vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra!

Március 26-án ismét WWF Föld órája! A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója ezekben a nehéz időkben újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre. Kapcsolj le te is, és álljunk ki együtt egymásért és a bolygónkért!

2022-03-23 Tovább »

 

Jó neked, jó a bolygónak

Hagyományos ételek fenntartható módon Magyarországról, Csehországból és Szlovákiából.

2022-01-12 Tovább »

Hogyan hat a vadon élő állatvilágra, hogy milyen forrásból származó tengeri halakat, rákokat eszünk?

Előfordult már, hogy sügért akartál fogni, és véletlenül ponty akadt horogra? Vagy talán egy csizma? Ehhez hasonló helyzetek gyakran előfordulnak a halászhajókon. Nap mint nap rengeteg olyan tengeri élőlény is fennakad a halászhálókon – bálnák, cápák, teknősök, delfinek és növendék halak –, amelyektől aztán később megszabadulnak a halászok.

2022-01-11 Tovább »

 

Hogyan segíthet az élelmiszer-gazdálkodás a klímaváltozás leküzdésében?

A fenntartható jövőhöz nemcsak tiszta levegőre és vízre van szükségünk, hanem jó minőségű termőföldre is. Az éghajlatváltozás nemcsak azt befolyásolja, hogy milyen minőségűek termőföldjeink, hanem azt is, hogyan gazdálkodunk velük. A rossz hír az, hogy a jelenlegi földhasználatunk hozzájárul a légkörben lévő üvegházhatású gázok szintjének növekedéséhez. Öröm az ürömben, hogy vannak jó megoldások, arra hogyan termelünk és fogyasztunk élelmiszereket.

2022-01-10 Tovább »

11 + 1 tipp a fenntartható grillezéshez

A napsütéses nyári napokat szívesen töltjük a friss levegőn és a természetben, ráadásul vár ránk a megannyi szabadtéri szórakozási lehetőség. Ilyenkor szabadtéri összejöveteleket szervezünk a családdal és barátokkal, legyen szó akár egy jó hangulatú kertipartiról, piknikről vagy grillezésről. A nyári lakomázások során előfordulhat, hogy sok húst fogyasztunk, élelmiszer- és egyéb hulladékot termelünk.

2022-01-09 Tovább »

 

Az élelmiszerek és az éghajlat közti kapcsolat

Ugyan nyilvánvalónak tűnik, néha azonban mégis emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy az élelmiszerek is a természetből származnak. Tehát minden, amit elfogyasztunk, hatással van a bolygóra: kezdve azzal, hol termesztetették, hogyan csomagolták, és hogyan jut célba, egészen addig, hogyan főzik meg, és hova kerül az étkezés után (például a gyomrunkba, a szemétbe vagy a komposztba).

2022-01-08 Tovább »

Apró lépések az élelmiszer-pazarlás csökkentésére

Manapság az összes megtermelt élelmiszer 40 százalékát nem fogyasztjuk el, ami 1 milliárd tonnával több (1,1 milliárd tonna), mint ahogy korábban gondolták – derül ki a „Driven to waste” jelentésből, amelyet a WWF és a Tesco közösen készített. A jelentés becslése alapján évente mintegy 2,5 milliárd tonna élelmiszer megy kárba, ami az emberek által okozott üvegházhatású gázok kibocsátásának 10 százalékáért felelős.

2022-01-07 Tovább »

 

4 példa arra, hogyan befolyásolja az élelmiszer-választásunk a vadvilágot

Minden, amit megeszünk, hatással van bolygónkra és az állatvilágra, akikkel osztozunk rajta. Csak az elmúlt 40 évben 60%-kal csökkentek az emlősök, madarak, kétéltűek, hüllők és halak populációi. Az élelmiszertermelés jelentősen hozzájárult a biológiai sokféleség ilyen drasztikus csökkenéséhez.

2022-01-06 Tovább »

7 dolog, amit a pálmaolajról tudni kell

A WWF pálmaolaj-értékelése szerint még mindig számos olyan élelmiszert fogyasztunk, ami hozzájárul az erdőirtáshoz. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

2022-01-05 Tovább »