WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Az ENSZ több világörökségi helyszín védelmét sürgeti

Fókuszban közös örökségünk: az UNESCO Világörökségi Bizottsága úgy döntött, a Belize Korallzátonyt és a Selous Vadrezervátumot is a veszélyeztetett helyszínek listáján tartja.


2016-07-15 Tovább »

Tudatosságra nevel a magyar PC játék

A magyar fejlesztésű, „Az Igazi Kincs” című  PC játékban egy természeti kincseitől megfosztott szigetet kell helyreállítanunk, amelyben az otthonukat elvesztett állatvilág lesz a segítségünkre.


2016-07-05 Tovább »

 

Fogyasztási cikkek – hosszú az út a fenntarthatóságig

Az elkövetkező évtizedben további 2,5 milliárd ember csatlakozik majd a fogyasztók csoportjához, ezért itt az ideje, hogy sokkal több figyelmet fordítsunk a mezőgazdasági nyersanyagok iránti növekvő keresletre, amelyek az ételeink, testápolási szereink, ruháink, sőt az általunk fogyasztott energia nyersanyagát is adják.


2016-06-23 Tovább »

Megérkeztek a WWF-Ciruskate gördeszkák

Már kaphatóak a WWF Magyarország és a Ciruskate közös, természetvédelmi üzenetet hordozó gördeszka lapjai. Az egyedi grafikával ellátott lapok trendi, letisztult és modern kreatívokkal hívják fel a figyelmet a klímaváltozás jelentette veszélyre, illetve a hazánk erdeibe visszatérő nagyragadozók védelmének fontosságára.


2016-06-15 Tovább »

 

Tigriscápák társaságában

Rettegünk a cápáktól, vérszomjas gyilkosoknak hisszük őket, holott nagyon ritkán támadnak emberre. Tény azonban, jóval ritkábban kerül szóba, hogy a cápák a tengeri életközösségek egészsége, ökológiai egyensúlya szempontjából is kulcsfontosságú szereplők.


2016-06-01 Tovább »

Idén is Magyar Természet Napja!

2016-ban is megünnepeljük a Magyar Természet Napját, amikor a hazai természeti értékekre hívjuk fel a figyelmet. Az alapítók, a MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország színes programokkal várja az érdeklődőket az újlipótvárosi Szent István parkban!


2016-05-18 Tovább »

 

Yellowstone Park

Az Egyesült Államok 48 egybefüggő tagállamának legnagyobb és legváltozatosabb, jórészt még romlatlan, háborítatlan ökoszisztémája a Yellowstone-vidék. Ősvadon, amelyet körbekerítettünk, határok közé szorítottunk, utakkal-szállodákkal, szuvenírboltokkal civilizáltunk, de legyőzni, megszelídíteni soha nem tudunk.


2016-05-08 Tovább »

WWF Élő Duna Turné a Felfedezők Napján

Tarts velünk a felfedezők Napján! Az eseményen magyar expedíciós kutatók, szakemberek hozzák testközelbe élményeiket, eredményeiket és a terepi kutatás világát. Ebben az évben a klímakutatás és a környezetvédelem lesz a fókuszban - a WWF Élő Duna Turné részvételével.


2016-05-06 Tovább »

 

Világörökségünk veszélyben

A WWF nemzetközi tanulmánya szerint a Földön található Világörökségi helyszínek közel felét veszélyeztetik különböző beruházások és ipari tevékenységek. Ezek a helyszínek nélkülözhetetlenek az emberek és a környezet számára, jelen pillanatban mégis olyan tevékenységek veszélyeztetik őket világszerte, mint az olaj és gáz kitermelés, bányászat, vagy illegális fakitermelés.


2016-04-06 Tovább »

Itt/Odaát

Mai tudásunk szerint az emberi létnek nincs ki- és bekapcsológombja. Inkább afféle fényerő-szabályozó működteti, ezért élet és halál között sokfajta köztes állapot lehetséges. Az átmeneti zónában a halál nem visszavonhatatlan; vannak, akik átlépik a határt, ám mégis sikerül visszatérniük, és döbbenetesen részletes beszámolóval szolgálnak az „odaát” látottakról.


2016-04-06 Tovább »