WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Megérkeztek a WWF-Ciruskate gördeszkák

Már kaphatóak a WWF Magyarország és a Ciruskate közös, természetvédelmi üzenetet hordozó gördeszka lapjai. Az egyedi grafikával ellátott lapok trendi, letisztult és modern kreatívokkal hívják fel a figyelmet a klímaváltozás jelentette veszélyre, illetve a hazánk erdeibe visszatérő nagyragadozók védelmének fontosságára.


2016-06-15 Tovább »

Tigriscápák társaságában

Rettegünk a cápáktól, vérszomjas gyilkosoknak hisszük őket, holott nagyon ritkán támadnak emberre. Tény azonban, jóval ritkábban kerül szóba, hogy a cápák a tengeri életközösségek egészsége, ökológiai egyensúlya szempontjából is kulcsfontosságú szereplők.


2016-06-01 Tovább »

 

Idén is Magyar Természet Napja!

2016-ban is megünnepeljük a Magyar Természet Napját, amikor a hazai természeti értékekre hívjuk fel a figyelmet. Az alapítók, a MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország színes programokkal várja az érdeklődőket az újlipótvárosi Szent István parkban!


2016-05-18 Tovább »

Yellowstone Park

Az Egyesült Államok 48 egybefüggő tagállamának legnagyobb és legváltozatosabb, jórészt még romlatlan, háborítatlan ökoszisztémája a Yellowstone-vidék. Ősvadon, amelyet körbekerítettünk, határok közé szorítottunk, utakkal-szállodákkal, szuvenírboltokkal civilizáltunk, de legyőzni, megszelídíteni soha nem tudunk.


2016-05-08 Tovább »

 

WWF Élő Duna Turné a Felfedezők Napján

Tarts velünk a felfedezők Napján! Az eseményen magyar expedíciós kutatók, szakemberek hozzák testközelbe élményeiket, eredményeiket és a terepi kutatás világát. Ebben az évben a klímakutatás és a környezetvédelem lesz a fókuszban - a WWF Élő Duna Turné részvételével.


2016-05-06 Tovább »

Világörökségünk veszélyben

A WWF nemzetközi tanulmánya szerint a Földön található Világörökségi helyszínek közel felét veszélyeztetik különböző beruházások és ipari tevékenységek. Ezek a helyszínek nélkülözhetetlenek az emberek és a környezet számára, jelen pillanatban mégis olyan tevékenységek veszélyeztetik őket világszerte, mint az olaj és gáz kitermelés, bányászat, vagy illegális fakitermelés.


2016-04-06 Tovább »

 

Itt/Odaát

Mai tudásunk szerint az emberi létnek nincs ki- és bekapcsológombja. Inkább afféle fényerő-szabályozó működteti, ezért élet és halál között sokfajta köztes állapot lehetséges. Az átmeneti zónában a halál nem visszavonhatatlan; vannak, akik átlépik a határt, ám mégis sikerül visszatérniük, és döbbenetesen részletes beszámolóval szolgálnak az „odaát” látottakról.


2016-04-06 Tovább »

Díjnyertes magyar természetfilm a mozikban

A WWF Magyarország ajánlásával országszerte mozivásznon látható Mosonyi Szabolcs Vad Kunság – A Puszta rejtett élete című filmje, amely a Magyar Filmhéten elnyerte a legjobb természetfilmnek járó díjat. A mozivetítések alkalmával egy különleges kísérőfilmet is láthat a közönség.


2016-04-05 Tovább »

 

Barnamedvék az új designerek!

Limited edition gördeszka lapok – medvekarmolással! A WWF Magyarország limitált gördeszka-sorozattal lepi meg a városi fiatalokat. A Cirus kiváló minőségű lapjait a Budakeszi Vadaspark barnamedvéi vették kezelésbe.


2016-03-24 Tovább »

Föld Órája videópályázat

Föld Órája videópályázatot indult! Készíts videót a Föld Óráján elsötétülő egy - vagy akár több - ikonikus magyarországi épületről. Akár drónnal is nevezhettek! A zsűrizésben Vitray Tamás, a National Geographic magazin vezető szerkesztője is részt vesz, a legjobb fevételek pedig a nemzetközi videóba is bekerülhetnek!


2016-03-11 Tovább »