WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Díjnyertes magyar természetfilm a mozikban

A WWF Magyarország ajánlásával országszerte mozivásznon látható Mosonyi Szabolcs Vad Kunság – A Puszta rejtett élete című filmje, amely a Magyar Filmhéten elnyerte a legjobb természetfilmnek járó díjat. A mozivetítések alkalmával egy különleges kísérőfilmet is láthat a közönség.


2016-04-05 Tovább »

Barnamedvék az új designerek!

Limited edition gördeszka lapok – medvekarmolással! A WWF Magyarország limitált gördeszka-sorozattal lepi meg a városi fiatalokat. A Cirus kiváló minőségű lapjait a Budakeszi Vadaspark barnamedvéi vették kezelésbe.


2016-03-24 Tovább »

 

Föld Órája videópályázat

Föld Órája videópályázatot indult! Készíts videót a Föld Óráján elsötétülő egy - vagy akár több - ikonikus magyarországi épületről. Akár drónnal is nevezhettek! A zsűrizésben Vitray Tamás, a National Geographic magazin vezető szerkesztője is részt vesz, a legjobb fevételek pedig a nemzetközi videóba is bekerülhetnek!


2016-03-11 Tovább »

Ne tessék ezt mind kidobni!

Közel 800 millió embertársunk éhezik. Mégis évről évre 1,3 milliárd tonna élelmiszer megy veszendőbe világszerte, derül ki a FAO felméréséből. Ennek a fele is bőven elég lenne ahhoz, hogy minden szűkölködő jóllakhassék.


2016-03-01 Tovább »

 

Papírvilág a természetért

Két végzős, animáció szakos hallgató páratlan filmet készített a WWF Magyarországnak, amely mára bejárta a világot és a virtuális valóságot, nemzetközi díjak sorát begyűjtve.


2016-02-25 Tovább »

Titokzatos rokonok

A két műkedvelő barlangász, Steven Tucker és Rick Hunter 2013. szeptember 13-án lépett be a Rising Star („Kelő Csillag”) üregrendszerébe. Ők sem számítottak rá, hogy nemsokára felfedezik az elmúlt ötven év talán legfontosabb és legrejtélyesebb emberelőd-maradványait.


2016-02-05 Tovább »

 

Az EP kiállt a természetvédelem mellett

Az Európai Parlamentben tegnap megtartott szavazáson a képviselők elsöprő többsége az EU Madárvédelmi és Élőhelyvédelmi Irányelveinek felülvizsgálatra bocsátása ellen szavazott. A WWF európai irodái felszólítják az Európai Bizottságot, hogy kövesse a példát és támogassa a természetvédelmi irányelvek megtartását 2016 tavaszán.


2016-02-04 Tovább »

Jegesmedve a mozivásznon

Norm az Északi - a sarkvidék egyik legismertebb állata, a jegesmedve ihlette, gyerekeknek szóló történetet hamarosan bemutatják Magyarországon is.


2016-02-01 Tovább »

 

Véresen komoly

Visszataszítóak? Talán azok. Ám a keselyűk szerepköre igen fontos: ha nem lennének, az elhullott állatok sokkal tovább oszlanának-bűzölögnének, ezerféle rovar szaporodna el rajtuk, házi jószágot, vadállatot, embert tizedelő ragályoknak szolgálnának kitűnő táptalajul.


2016-01-07 Tovább »

Leopárd a szomszédunk

A becslések szerint harmincöt leopárd lakja az indiai Sanjay Gandhi Nemzeti Parkot és környékét. Eszerint kevesebb mint 4 négyzetkilométer jut egynek-egynek, pedig a leopárdok naponta akár 15 kilométernyi távot is bejárhatnak. Csakhogy a szomszédságukban óriási embertömeg hemzseg: Mumbai-ban 30 ezren zsúfolódnak össze egyetlen négyzetkilométernyi területen.

2015-12-03 Tovább »