WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Ne tessék ezt mind kidobni!

Közel 800 millió embertársunk éhezik. Mégis évről évre 1,3 milliárd tonna élelmiszer megy veszendőbe világszerte, derül ki a FAO felméréséből. Ennek a fele is bőven elég lenne ahhoz, hogy minden szűkölködő jóllakhassék.


2016-03-01 Tovább »

Papírvilág a természetért

Két végzős, animáció szakos hallgató páratlan filmet készített a WWF Magyarországnak, amely mára bejárta a világot és a virtuális valóságot, nemzetközi díjak sorát begyűjtve.


2016-02-25 Tovább »

 

Titokzatos rokonok

A két műkedvelő barlangász, Steven Tucker és Rick Hunter 2013. szeptember 13-án lépett be a Rising Star („Kelő Csillag”) üregrendszerébe. Ők sem számítottak rá, hogy nemsokára felfedezik az elmúlt ötven év talán legfontosabb és legrejtélyesebb emberelőd-maradványait.


2016-02-05 Tovább »

Az EP kiállt a természetvédelem mellett

Az Európai Parlamentben tegnap megtartott szavazáson a képviselők elsöprő többsége az EU Madárvédelmi és Élőhelyvédelmi Irányelveinek felülvizsgálatra bocsátása ellen szavazott. A WWF európai irodái felszólítják az Európai Bizottságot, hogy kövesse a példát és támogassa a természetvédelmi irányelvek megtartását 2016 tavaszán.


2016-02-04 Tovább »

 

Jegesmedve a mozivásznon

Norm az Északi - a sarkvidék egyik legismertebb állata, a jegesmedve ihlette, gyerekeknek szóló történetet hamarosan bemutatják Magyarországon is.


2016-02-01 Tovább »

Véresen komoly

Visszataszítóak? Talán azok. Ám a keselyűk szerepköre igen fontos: ha nem lennének, az elhullott állatok sokkal tovább oszlanának-bűzölögnének, ezerféle rovar szaporodna el rajtuk, házi jószágot, vadállatot, embert tizedelő ragályoknak szolgálnának kitűnő táptalajul.


2016-01-07 Tovább »

 

Leopárd a szomszédunk

A becslések szerint harmincöt leopárd lakja az indiai Sanjay Gandhi Nemzeti Parkot és környékét. Eszerint kevesebb mint 4 négyzetkilométer jut egynek-egynek, pedig a leopárdok naponta akár 15 kilométernyi távot is bejárhatnak. Csakhogy a szomszédságukban óriási embertömeg hemzseg: Mumbai-ban 30 ezren zsúfolódnak össze egyetlen négyzetkilométernyi területen.

2015-12-03 Tovább »

Természetvédelem - hiányzó összhang

A Natura 2000 hálózat és az európai természetvédelmi keretjogszabályok jók és korszerűek - állapította meg az Európai Bizottság. Az uniós természetvédelmi törekvésekkel a magyar kormányzati álláspont egyetért. Mindezek ellenére Magyarországon e héten vette kezdetét az állami tulajdonú területek értékesítése, amelyek között Natura 2000 besorolású szántók és gyepek is találhatók.

2015-11-19 Tovább »

 

Erdei kirándulás a Zöld Generációval

November elején erdei kirándulást tettünk a Budai-hegységben a Zöld Generáció program résztvevőivel. A 6-8 kilométeres könnyű séta során megismerkedtünk az erdőt alkotó főbb fafajokkal, de szó esett erdőgazdálkodásról, vadkérdésekről és a klímaváltozás kihívásairól is.

2015-11-18 Tovább »

Élőhelyeket veszélyeztet az állam

Október 21-én nyílt levelet küldött Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek a hazai természetvédelem megerősítéséért fellépő három szervezet. A MME, az MTVSZ és a WWF Magyarország aggályosnak tartja a Natura 2000 hálózathoz tartozó területek eladását.

2015-10-21 Tovább »